Compliance Officer till Toyota Material Handling Commercial Finance AB

Rekryterare
Toyota Material Handling
Plats
Mjölby
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 24 mars 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Som Compliance Officer arbetar du med att säkerställa bolagets regelefterlevnad. Arbetet innebär att identifiera och värdera compliancerisker, att hantera dessa samt att löpande kontrollera och följa upp regelefterlevnaden i verksamheten. Du ger verksamheten råd och stöd om relevanta regelverk och informerar om, samt implementerar, nya/förändrade lagar, föreskrifter, allmänna råd och interna regler.

Vidare har du många kontaktytor såväl internt som externt. Du arbetar nära verksamheten och rapporterar direkt till bolagets VD och styrelse.  

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av att:

  • Följa upp och utveckla processer för styrning och intern kontroll
  • Kartlägga compliance risker i verksamheten och hantera dessa
  • Kontrollera interna revisionsprocesser liksom operativa och strategiska processer
  • Ge juridiskt stöd i affärs- och operativa frågor
  • Tillhandahålla relevant rapportering gällande Compliance internt och externt
  • Kontrollera organisatoriska avgränsningar av ansvar samt mandat med hänsyn till givna direktiv

Rollen innebär även ett nära samarbete inom juridik och compliance med TMHEs chefsjurist samt övriga bolagsjurister på juristavdelningen i Europa liksom hos relevanta funktioner vid moderbolaget Toyota Industries i Japan. 

Vem är du
Du har juristexamen och 3-5 års praktisk erfarenhet av compliance, risk, regelverksfrågor eller affärsjuridik inom relevant bransch, finansbranschen, advokatbyrå eller Finansinspektionen. Arbetet ställer höga krav på din förmåga att arbeta självständigt, social kompetens, flexibilitet och noggrannhet liksom på en mycket hög integritet.

Vi förväntar oss att du har gott omdöme och att du tycker om att arbeta i ett högt tempo. Vidare är du driven, analytisk, van att leverera med hög kvalitet och att genomföra förändringar liksom att arbeta med komplexa frågor och planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är lösningsorienterad. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift, både svenska och engelska.

Du erbjuds
Du erbjuds en betydelsefull roll i en europeisk organisation, bolaget har så här långt filialer i Frankrike, Tyskland och Italien, och med kontakter globalt med systerverksamheter inom andra regioner och med Toyota Industries huvudkontor i Japan.  

Bolagets, liksom hela den europeiska verksamhetens, huvudkontor är beläget i Mjölby.  

Då tjänsten ska tillsättas snarast, sker intervjuer löpande. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek Rekrytering & Bemanning, Ulriikka Uittomäki, telefon: 0766331440. Välkommen med din ansökan, innehållande cv och personligt brev, snarast via vår hemsida: www.jurek.se