Group Financial Controller till Duroc

Rekryterare
Duroc AB
Plats
Mörby, Stockholm
Annonserat
den 23 februari 2018
Stängs
den 24 mars 2018
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Till koncernens huvudkontor placerat i Mörby söker vi nu en Group Financial Controller som vill vara med på Durocs framtida resa. Rollen är bred och kräver ett stort eget driv samt ett intresse för att vidareutveckla processer och rutiner för att möjliggöra framtida expansion.

Du har genom din erfarenhet kommit fram till att du trivs i en organisation som präglas av utveckling, stort eget ansvar och utrymme att själv planera ditt arbete. I din yrkesroll är du prestigelös och lösningsorienterad, gillar att driva ditt eget arbete samt är nyfiken på nya lösningar och möjligheter. Tjänsten rapporterar till Group CFO.

Rätt kandidat är troligen civilekonom eller har motsvarande kunskaper samt relevant arbetslivserfarenhet och ett genuint intresse för ekonomi på koncernnivå. Det är en fördel om du har erfarenhet av IFRS eller K3 samt koncernredovisning/rapportering. Du har god förståelse för IT, processer och system och är en van Excel-användare samt skriver och talar engelska obehindrat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Delta i koncernövergripande utvecklingsprojekt, tex förvärvsrelaterade frågor, guidelines för finansiell rapportering, intern kontroll, cash management, systemfrågor m.m.
  • Koncernkonsolidering och management-rapportering
  • Arbete med Duroc-koncernens delårsrapporter samt årsredovisning
  • Stödja dotterbolagen i frågor som rör redovisning-och rapportering
  • Ansvar för redovisning och bokslut i moderbolaget Duroc AB
  • Andra ad hoc uppgifter inom ekonomiområdet

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Duroc är en publik Industrikoncern. Gemensamt för de olika dotterbolagen är tillverkning. Verksamheten är indelad i tre affärsområden, Fiber, Industrihandel och Övrig Industri. Kunderna finns inom bl.a. bilindustrin, järnväg, mekanisk industri samt tung processindustri. Ägandet i portföljbolagen är långsiktigt. Duroc har ca 770 anställda i Europa och USA och koncernen omsätter ca 2400 MSEK.

Kontaktperson
Gustav Emthén
Rekryteringskonsult
0767-835590
gustav.emthen@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb