IT Operations Manager till Ruag Space

Rekryterare
Ruag Space
Plats
Göteborg
Annonserat
den 27 februari 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Kontakta
Birgitta Ödman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vår nuvarande IT Operations Manager går vidare till en ny roll, och vi söker därför hans efterträdare. Ditt huvudansvar blir att vidareutveckla och säkerställa en stabil driftsmiljö och en god service till verksamheten.

IT Operations ansvarar för drift, förvaltning och support av infrastruktur, klienter, helpdesk och IT-säkerhet. Du ansvar för personal och resultat för avdelningen, samt för att sätta och följa upp mål. Avtal, licenser, upphandlingar och leverantörskontakter ingår också i tjänsten.

Personalansvaret omfattar i dagsläget 8 personer, samt 3 konsulter. Du utvecklar och effektiviserar arbetsrutiner och processer för att stötta verksamheten genom ett infrastruktur- och supportperspektiv. Du rapporterar till IT-chef och ingår i IT-ledningen.

Du har tidigare erfarenhet av att leda drift- och utveckling av komplexa IT-miljöer och du har stor kunskap inom drift- och teknikområden såsom datacenter, server, nät, lagring, virtualisering, PC-miljö och telefoni. Dessutom har du ett brett teknikkunnande och stor nyfikenhet, för att kunna driva utvecklingen av de tekniska plattformarna. Det är också bra om du har kunskap om och förståelse kring processledning, med bas i etablerade IT driftramverk som t.ex. ITIL samt förståelse för projektmetodik. Du har också förmågan att se helheten och tolka affärsverksamhetens behov för att kunna översätta dem till lösningar.

Din personlighet
Du sätter samarbete och service högt och är riktigt bra på att skapa effektiva team och att utveckla medarbetare.  Du uppskattar att stå inför nya utmaningar, är resultat- och aktivitetsorienterad och stimuleras av att ge god service. Du är duktig på att strukturera både ditt eget och dina medarbetares arbete utifrån arbetsbelastning, mål och tidplaner.

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning och att du kommunicerar på ett enkelt och tydligt sätt i tal och skrift både på svenska och engelska.

Om företaget
På RUAG Space är rymden en del av vår vardag! Vi förser raketer och satelliter med högkvalificerad utrustning, utvecklar och tillverkar datorsystem, mikrovågselektronik, antenner och mekaniska system för att separera satelliter från bärraketer. Vi har hela produktflödet från design till tillverkning inom företaget.

På RUAG Space arbetar vi i team och har nära samarbeten inom projekten. Vi värnar om balans mellan arbete och fritid genom flexibla arbetsvillkor. Vi finns i Göteborg, Linköping och i Tampere, Finland.

RUAG Space AB tillhör rymddivisionen inom RUAG Holding AG, en schweizisk teknikkoncern. Rymddivisionen har drygt 1 200 medarbetare i Sverige, Schweiz, Österrike, Finland, Tyskland och USA varav drygt 400 i Sverige och Finland. Läs mer på ruag.com

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev på www.maquire.se senast den 19 mars. Vid frågor ring Birgitta Ödman 0763-38 87 77.