Riskexpert med fokus på kreditrisk

Plats
Stockholm
Annonserat
den 27 februari 2018
Stängs
den 20 mars 2018
Ref:
993
Kontakta
Gustav Jolstedt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som riskexpert inom avdelningen Kredit-och operativa risker analyserar du huvudsakligen kreditrisk i Finansinspektionens (FI:s) årliga utvärdering av bankernas kapitalbehov, i den kontinuerliga riskbedömningen samt i bedömningen av återhämtningsplanerna för stora och medelstora banker. Du deltar som expert i en arbetsgrupp som utövar tillsyn över dessa bankers kreditrisker och bidrar även i utveckling av den löpande analysen. I mån av tid kan du även bidra i kreditriskundersökningar under delar av året då arbetet med dina ordinarie uppgifter är mindre intensivt. Gruppen arbetar huvudsakligen med stora och medelstora bankkoncerner men även med mindre banker och finansiella företag. Rollen innebär stort eget ansvar och många kontakter internt och externt med företag under tillsyn och med andra tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har en akademisk examen med inriktning mot ekonomi och/eller finansiell matematik eller motsvarande kunskaper. Du har erfarenhet av att analysera banker och/eller företagskrediter och goda kunskaper inom Excel. Erfarenhet från arbete på storbank och med riskkontroll är meriterande liksom kunskaper i SAS.

Som person är du analytisk, självgående och initiativtagande. Du bidrar med ett gott samarbete och är van vid att arbeta strukturerat. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta tf biträdande avdelningschef Gustav Jolstedt på 08-40 89 81 60.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!