Redovisningschef till Rikshem

Rekryterare
Rikshem
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 februari 2018
Stängs
den 30 mars 2018
Kontakta
Katarina Milenkovic
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en redovisningschef till fastighetsbolaget Rikshem, med kontor i centrala Stockholm. Vi söker en driven, prestigelös och kommunikativ ledare som trivs i en operativ roll med övergripande ansvar samt personalansvar för 6 medarbetare. Du har stark redovisningskompetens och trivs med att driva förändringsarbete samt vidareutveckla processer i samarbete med andra. Det här är en lysande möjlighet för dig som vill ta en ledande roll på ett växande och framgångsrikt bolag under en spännande fas.

Din utmaning

  • Ansvara för att strukturera, leda och kvalitetssäkra det dagliga redovisningsarbetet
  • Stöd gällande kvalificerade redovisningsfrågor på ekonomiavdelningen
  • Delansvar i koncernredovisningen
  • Operativt arbeta och ansvara för kvartals- och årsbokslut, inklusive granskning av årsredovisningar och inkomstdeklarationer
  • Kontaktperson med revisorer och myndigheter
  • Utveckla ekonomifunktionen och driva interna projekt som syftar till att skapa effektivare samt mer affärsorienterade processer för redovisning och ekonomisk styrning

Erfarenhet
Vi söker dig med 5-10 års arbetslivserfarenhet och goda redovisningskunskaper. Du är utbildad civilekonom eller motsvarande och har flera års erfarenhet inom redovisning och är idag formell eller informell ledare på din avdelning. Tidigare erfarenheter kan vara redovisningsansvarig, senior accountant, koncernredovisningsansvarig eller revisor och du vill nu ta steget och bli redovisningschef. Kunskaper inom IFRS är meriterande och även tidigare erfarenhet ifrån arbete på ett fastighetsbolag anses som värdefullt. Du är en mycket god användare av Excel och det är meriterande med erfarenhet av Agresso. Du uttrycker dig väl både på svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation.

Personliga egenskaper
Som person är du en självständig doer som är trygg i din kompetens. Du är analytisk och strukturerad och Du skapar förtroendefulla relationer samt står för professionalism och hög service. Att skapa engagemang och motivation hos dina kollegor och/eller medarbetare är en annan av dina styrkor. Som ledare är du kommunikativ och tydlig samt har viljan att leda och utveckla dina medarbetare. Du trivs vidare med frihet under ansvar och har förmågan att prioritera ditt/avdelningens arbete. Rollen rapporterar till bolagets ekonomichef och är en del av ekonomiavdelningen som består av 16 medarbetare.

Rikshem
Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF och är ett av Sveriges största och mest expansiva privata fastighetsbolag. Vi erbjuder bostäder och samhällsfastigheter på utvalda orter från norra till södra Sverige. På Rikshem arbetar vi utifrån värdeorden Drivande, Närvarande, Ansvarstagande. Som arbetsgivare kännetecknas vi av en dynamisk miljö och korta beslutsvägar. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling för dig som har drivkraft och engagemang. Läs mer på www.rikshem.se

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! I denna rekryteringen jobbar Rikshem tillsammans med Gazella, ansvarig kontaktperson är Katarina Milenkovic. Då intervjuer kommer att hållas löpande ber vi dig skicka in ditt CV redan idag.