Internal Sales Engineer till Grundfos

Rekryterare
Grundfos
Plats
Göteborg
Annonserat
den 1 mars 2018
Stängs
den 18 mars 2018
Ref:
SE-12950
Kontakta
Karin Danielsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Grundfos fortsätter sin tillväxtresa i Sverige och söker nu en serviceinriktad kollega till deras Back Office -Internal Sales

Har du en passion för teknisk komplexitet och drivs av att alltid finna den bästa möjliga lösningen för kundens behov?

Position

Arbetsbeskrivning
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att tillgodose våra befintliga kunder med teknisk support på våra produkter samt att skapa offerter och produktförslag utifrån kundens önskemål. Att offerera kunder priser och ge rabatter enligt företagets prispolicy och registrera offerterna i CRM. Även uppföljning av offerter ingår. Ordermottagning samt registrering av order i SAP.

Innesälj har nära samarbete med utesäljaren och affärsområdeschefer och ska informera om offerter och försäljningstillfällen som dyker upp. Även vara behjälplig med teknisk support till utesäljaren samt affärsområdeschefer.

Du kommer arbeta tätt ihop med utesäljaren i olika projekt och flera projekt kan vara igång samtidigt. Detta kräver att du har en hög servicegrad, kan hantera flera komplexa förfrågningar samtidigt och att du är en god lagspelare.

Kundkontakten sker huvudsakligen över telefon och e-post men ibland kan besök till kunder eller att delta vid mässor tillkomma.

Din profil

  • Du är van att hantera komplexa tekniska förfrågningar och drivs av att skapa lösningar och service för kund

  • Professionell och affärsmässig i ditt agerande och har ett inre driv av finna lösning och att förbättra

  • Du navigerar dig lätt i IT-system och det är meriterande om du tidigare arbetat i SAP

  • Koncernspråket är engelska och det kräver att du kan prata och skriva flytande då kontakt med interna kollegor samt utbildningar till största del sker på engelska

  • Meriterande om du är VA ingenjör eller liknande

  • Du arbetar metodiskt, målinriktat, engagerat och är duktig på detaljer

  • Du har lätt att sätta dig in och skapa förståelse för våra kunders verksamhet

  • Vana från kundservice och gärna från liknande befattning inom teknisk support inom VA

Grundfos erbjuder dig
Ett spännande uppdrag med ett välkänt varumärke och expansivt företag där du blir en nyckelspelare i bolagets fortsatta tillväxtresa. Du kommer till ett professionellt team med samma mål om att få kunden nöjd och att öka marknadsandelarna. Företaget är prestigelöst med trevliga arbetskamrater och högt i tak där alla arbetar gränsöverskridande och modernt ledarskap.

Välkommen att söka tjänsten med CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-12950) senast 18 mars 2018. Vid frågor om tjänsten, kontakta gärna Karin Danielsson, 0723-865746, på Mercuri Urval.

Om företaget
Grundfos är med en produktion på över 16 miljoner pumpenheter om året en av världens ledande pumptillverkare. De största produktgrupperna är cirkulationspumpar för uppvärmning och luftkonditionering och centrifugalpumpar för industriellt bruk, vattenförsörjning, avlopp och dosering. Så gott som varannan cirkulationspump som säljs på världsmarknaden i dag är en Grundfospump, vilket gör företaget till världens största tillverkare av cirkulationspumpar.

Grundfoskoncernen finns representerat av drygt 80 företag i fler än 55 länder och har cirka 18 500 anställda. Dessutom säljs Grundfos produkter av distributörer i ett stort antal länder.

Huvudkontoret för Sverige ligger i Mölndal strax söder om Göteborg med ca 75 anställda.