Stadsbyggnadschef som vill vara med och bygga framtidens Luleå

Rekryterare
Luleå kommun
Plats
Luleå
Annonserat
den 1 mars 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Ref:
SE-12879
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Stadsbyggnadschefen ska framgångsrikt leda stadsbyggnadsförvaltningen i en tid av kraftig tillväxt i kommunen. Stadsbyggnadschefen förväntas leda Stadsbyggnadsförvaltningen med tydligt kundfokus och god förståelse för det politiken vill åstadkomma.

Position
Det händer mycket i Luleå och i den kommunala organisationen. Luleå kommun har drygt 6 500 anställda och är Norrbottens näst största arbetsgivare. Kommunen står för en stor del av samhällsservicen till medborgare och företag. Stadsbyggnadsförvaltningen underlättar allas vardag och ser till att vi har en grön stad, vatten i kranen, vägar att köra på och trevliga fastigheter att verka i.

Stadsbyggnadschefen leder stadsbyggnadsförvaltningen utifrån de politiskt satta målen. Som chef för Stadsbyggnadsförvaltningen rapporterar du till kommundirektören och deltar i kommunens ledningsgrupp där du är delansvarig tillsammans med övriga i kommunledningsgruppen för kommungemensamma verksamhetsfrågor.

Uppdraget
Stadsbyggnadschefen ska framgångsrikt leda stadsbyggnadsförvaltningen i en tid av kraftig tillväxt i kommunen. Det innebär att leda en förvaltning under förändring och effektivisering, till exempel flexibla anpassade lösningar, bättre samspel mellan olika enheter, snabbare processer, ekonomiska uppgörelser/avtal som ger kommunen bättre kostnadstäckning.

Stadsbyggnadschefen förväntas leda Stadsbyggnadsförvaltningen med tydligt kundfokus och god förståelse för det politiken vill åstadkomma och varför.

Vi förväntar oss förståelse för kommunen i helhet och ansvarstagande för en sammanhållen förvaltning som driver samhällsbyggnadsfrågorna i samverkan såväl internt som externt. Kommunens samlade resultat och prestation är alltid överordnad verksamheternas inbördes möjligheter, det vill säga det som är bäst för kommunen är det som ska åstadkommas.

Kvalifikationer
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av ledarskap / chefskap på en strategisk ledningsnivå i större organisation med ansvar för personal, ekonomi och verksamhetsresultat. Du har akademisk utbildning inom samhällsbyggnad eller motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig, gärna kombinerad med en längre ledarskapsutbildning. Vidare är det viktigt med förståelse för arbete inom offentlig verksamhet samt kunskap om rollerna politik och förvaltning.

Du har erfarenhet av att leda strategiskt utvecklingsarbete med gott resultat samt förståelse för förvaltningens övergripande ansvarsområde. Det är en fördel om du har erfarenhet av en publik verksamhet och god kommunikativ förmåga i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska. Det är även en fördel att ha erfarenhet av att arbeta med samhällsplanering i ledande ställning.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du engagerar, inspirerar och skapar delaktighet. Du ser helheter och gemensamma utmaningar, är prestigelös, lyhörd och pragmatisk. Du har en förmåga att omvandla övergripande komplexa uppdrag och målformuleringar till konkret utvecklingsarbete och resultat, både på kort och på lång sikt. Du är en förtroendeingivande och kommunikativ person.

Du är handlingskraftig, drivande, åstadkommer resultat och kan driva projekten i mål. Du skapar förutsättningar för medskapande och är en god förebild för Luleå kommun och företräder arbetsgivaren på ett förtroendeingivande sätt.

Välkommen med din ansökan.
Skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12879) senast 19 mars.

Har du frågor, kontakta gärna Jonas Bengtsson på Mercuri Urval 0709-69 01 65 för mer information.

Om företaget
Luleå är norra Sveriges hjärta med storstadens utbud och småstadens närhet, universitetets kraft och näringslivets nytänkande. En riktig vinterstad med vita vidder och en somrig skärgårdsstad som toppar solligan år efter år. Luleå växer och vi blir allt fler Luleåbor.