Internrevisor som vill vara med och göra skillnad

Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 19 mars 2018
Ref:
996
Kontakta
Anki Storkaas
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som internrevisor på Finansinspektionen (FI) arbetar du med att planera, leda och utföra internrevision. Du identifierar, analyserar och utvärderar risker löpande, både it-relaterade och risker inom de fyra verksamhetsområdena. Du vidareutvecklar FI:s internrevisionsmetodik och följer upp av styrelsen beslutade åtgärder.

FI bildade under 2016 en egen internrevision, idag bestående av två internrevisorer. Till följd av nya uppdrag och resurstillskott, har FI blivit en större och mer komplex organisation. Kraven på att ta in mer information från företagen och förmedla denna vidare till europeiska tillsynsorgan ställer ytterligare krav på effektiva processer för verksamhetsområdena.

Vi söker dig som har en akademisk examen inom ekonomi, gärna med inriktning mot redovisning, revision, ekonomistyrning eller finansiell ekonomi. Du har minst 5 års erfarenhet av arbete med revision/it-revision inom intern-, externrevision eller konsultföretag. Certifiering som internrevisor liksom erfarenhet från statlig revision är meriterande.

Som person har du ett analytiskt förhållningssätt och hög integritet. Du är tydlig, självgående och bidrar med gott samarbete och struktur. Arbetet på FI förutsätter att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta internrevisionschef Anki Storkaas på 08-408 984 39.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass vilket innebär att svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning med registerkontroll krävs för anställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 19 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!