SSHL söker Rektor / Verksamhetschef

Plats
Sigtuna
Annonserat
den 5 mars 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Ref:
”Rektor”
Kontakta
Pernilla Kleiner
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Internatskolan Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har anor från 1920-talet. Skolan står idag inför stora utmaningar och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens internatskola med eleven i fokus.

Vi vill att eleverna ska ges de bästa förutsättningarna, få stöd och stimulans och därmed utvecklas så långt som möjligt i sitt lärande. Chefer och medarbetare som känner stolthet och engagemang för sitt arbete, tillsammans med väl fungerande stödfunktioner på skolan och internatet, är avgörande för att eleverna ska lyckas.

SSHL erbjuder en unik blandning av svensk och internationell kultur, hög akademisk kompetens och god elevvård. Skolan vilar på en humanistisk värdegrund som präglas av ett erkännande av alla människors lika värde och därmed omsorg om de svaga, tolerans mot oliktänkande och kamp mot alla former av förtryck och diskriminering.

Som rektor och verksamhetschef på SSHL är du med och formulerar tydliga kort- och långsiktiga mål, skapar möjligheter till utveckling samt arbetar aktivt för delaktighet, en god arbetsmiljö, jämställdhet och mångfald.

Uppdragsbeskrivning
Huvuduppgiften för rektor / verksamhetschef på SSHL är att i samverkan med biträdande rektorer, internatchef och administrativ chef utveckla såväl skola och internat som hela organisationen in i framtiden. Detta kräver ett stort engagemang och en stark vilja att ständigt förbättra verksamheten och inte bara vara insatt i den pedagogiska utvecklingen men också i övriga organisatoriska frågor.

Som rektor / verksamhetschef tillför du energi, inspiration och engagemang för uppdraget att skapa framtidens internatskola. I uppdraget ligger också att vara en trygg och tydlig ledare som är bra på att samarbeta och skapa goda relationer till medarbetare, elever och föräldrar. Rektor / verksamhetschef rapporterar direkt till styrelsen för Sigtuna Skolstiftelse.

Kvalifikationer
Vi söker dig som kan skapa goda resultat inom uppsatta ramar. Du leder, motiverar och förser dina medarbetare med de befogenheter som krävs för att effektivt arbeta mot gemensamma mål. Du har en mycket god samarbetsförmåga, både internt och externt, och relaterar till andra genom att vara lyhörd och löser utmaningar på ett konstruktivt sätt.

Som rektor / verksamhetschef arbetar du aktivt med målstyrning och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Med en strategisk förmåga och ett brett perspektiv på frågor ser du på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt anpassar dina handlingar till detta. Du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet med en förmåga att analysera och lösa komplexa problem. Du fattar beslut och agerar utifrån dessa, även då det föreligger begränsad information eller svåra omständigheter, samt visar gott omdöme under tidspress.

Som person är du stresstålig, flexibel och strukturerad. Du tar ansvar och har en lösningsorienterad syn på din omvärld samt en mycket god förmåga att prioritera och planera ditt arbete. Vidare är du handlingskraftig med sunt förnuft och förankrar viktiga beslut. Du har också förmågan att tänka analytiskt och kvalitet är viktigt för dig.

Som högste chef på SSHL är du skolans ansikte utåt vilket innebär kontakter med myndigheter, media och övriga externa intressenter. SSHL bedriver både svensk och internationell skola vilket innebär att det också krävs mycket god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, i tal och skrift.

Utbildning
Sökande ska ha akademisk examen med för tjänsten relevant inriktning. Ett krav är att du har genomgått den statliga rektorsutbildningen, lärarlegitimation är meriterande.

Erfarenhet
Du ska ha flerårig chefserfarenhet från arbete i en utbildningsorganisation på strategisk nivå samt erfarenhet av att leda genom underställda chefer, av ekonomi- och budgetansvar samt verksamhets- och processutveckling.

Vi ser att du har mycket god kunskap kring skola, både svensk och internationell, och vara väl förtrogen med forskning och utveckling inom det pedagogiska området, ledarskap och organisation. Vi ser gärna att du har arbetat i en internationell miljö tidigare samt att du har erfarenhet från arbete med internatverksamhet.

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning som rektor, tjänstens omfattning är 100 %. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och innan anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas.  

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Intervjuer kommer att genomföras löpande under ansökningstiden, sista ansökningsdag är den 31 mars 2018. Tillträde till tjänsten sker enligt överenskommelse. 
Ansökan skickas till HR-ansvarig pernilla.kleiner@sshl.se. Märk ansökan med ”Rektor”.

För frågor angående tjänsten, vänligen kontakta:
Marie von Satzger, styrelseordförande i Sigtuna Skolstiftelse, 070-648 06 54
Marlene Brink-Sinervo, administrativ chef, SSHL, 08-592 571 20

Fackliga representanter:
Anna Berg von Linde, LR, anna.bergvonlinde@sshl.se
Ola Olsson, Vision, ola.olsson@sshl.se
Henrietta Westin, Kommunal, henrietta.westin@kommunal.se