Rektor till PPS AB

Rekryterare
PPS AB
Plats
Stockholm
Annonserat
den 2 mars 2018
Stängs
den 23 mars 2018
Ref:
SE-12766
Kontakta
Leif Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

med utvecklingslust, kreativitet och personlighet

Till Cybergymnasiet i Stockholm, vår största och mest komplexa skola söker vi nu en rektor.

Position
Du blir ansvarig för en gymnasieskola med ca 1000 elever som studerar på 8 olika program. Cybergymnasiet Stockholm är en plats för personlighet där vi skapar goda Minnen och stödjer våra elever att bli anställningsbara och redo för högre studier.

Skolan kan växa med ytterligare elever och verksamheten står inför en spännande resa med utveckling av ledarskap, organisation och processer. Att skapa stabilitet, delaktighet och målfokus kommer att vara en viktig del i ditt ledarskap. Till ditt stöd har du idag tre programchefer, administration och välutbyggt EHT. En av dina viktigaste uppgifter som ny rektor blir att fokusera på elevernas och medarbetarnas glädje och drivkrafter. Att tillsammans med dem arbeta för att stärka profilen på skolan både när det gäller programutbud och motiverande pedagogik.

Miljön är en mångkulturell smältdegel, med stor plats för personligheter bland såväl elever som medarbetare med upptagningsområde från hela StorStockholm. Du kommer också att vara med i utvecklingen av systerskolorna Cybergymnasiet i Göteborg och Malmö. Tillsammans utgör ni Cyberrektorer ett team för att förverkliga målet att göra Cybergymnasierna till tredje vägens skola.

Även möjligheten att påverka inom PPS är stor då du blir direkt underställd koncernchef och genom de korta beslutsvägarna.

Du som söker har pedagogisk bakgrund och har genomgått statliga rektorsutbildningen. Du har minst 5 -7 årserfarenhet från gymnasieskola med flera olika program och förstår komplexiteten och utmaningen i detta. Du har då verkat i roll som rektor eller biträdande rektor. Du har god erfarenhet av att utveckla EHT arbetet.

Din förståelse för olika behov av lösningar för våra elever är grundmurad, likaså din värdegrund. Du förstår hur det är att bo i förorten men också i city. Din tydlighet som ledare är dokumenterad, likaså din förmåga att nå resultat när det gäller utvecklingsarbete. Att du är en god organisatör tar vi för givet.

Vi tror att du som person är lyhörd och en god kommunikatör med tydlighet och beslutsförmåga.

Detta är ett unikt tillfälle för dig att ta ansvar för en av de större innerstadsskolorna i Stockholm som behöver din erfarenhet och goda ledarskap. Du kommer att få ansvar för en besjälad verksamhet som tillsammans med personal och elever skall vidareutvecklas för framtiden.

Kontakta gärna Leif Andersson på Mercuri Urval, tfn 0705455682 om du vill veta mer om befattningen. Din ansökan vill vi ha senast 23 mars. För mer information se även www.ppsab.com eller www.stockholm.cybergymnasiet.se

Om företaget
PPS AB äger och är huvudman för förskolor, grundskolor, gymnasieskolor och yrkeshögskolor i Göteborg, Malmö och Stockholm. Idag går 3100 elever i våra skolor och vi är ca 350 anställda inom koncernen. Vi vill ge våra elever en bra och stimulerande utbildning som gör dem rustade för arbetsliv och vidare studier samt får dem att växa som trygga och socialt kompetenta personer. Vår centrala administration fungerar som ett starkt stöd till våra rektorer som därför kan arbeta med det de älskar; Pedagogisk utveckling.

På PPS befinner vi oss i en spännande fas med god tillväxt och engagerat utvecklande av våra skolor.