Gruppchef Project Controlling

Rekryterare
COWI
Plats
Göteborg
Annonserat
den 5 mars 2018
Stängs
den 26 mars 2018
Kontakta
Pierre Sander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

COWI annonsbild
Sista ansökningsdag 2018-03-26
Jobbkategori: Ekonomi
Plats: Göteborg

På COWI har vi kompetens i världsklass när det gäller teknik, ekonomi och miljövetenskap. Vi har kontor över hela världen, och kombinationen av global närvaro och lokala kunskaper gör att vi kan åta oss projekt överallt i världen – stora som små. Tillsammans med våra kunder skapar vi morgondagens fungerande, hållbara samhällen. Du har väl hört talas om all förändring som kommer ske i Göteborg med Centralstationen och Västlänken? Där det händer, finns vi inblandade.

COWI söker en ledare och gruppchef till Project Controlling Sverige med placering i Göteborg. Du erbjuds en bred och spännande tjänst i en modern koncern med stor möjlighet att vara med och bidra till fortsatt tillväxt och bolagsutveckling.

I rollen som gruppchef för Project Controlling Sverige är ditt ansvar att leda och styra en grupp bestående av tio Project Controllers varav åtta är placerade i Göteborg och två i Litauen. Du ingår i ledningsgruppen för den svenska finansavdelningen, som förutom dig består av CFO samt gruppcheferna för Accounting och Business Controlling. Du ingår även i ett globalt nätverk tillsammans med koncernens övriga gruppchefer för Project Controlling. I det dagliga arbetet verkar du som sparringpartner till CFO för Sverige, som även är din närmaste chef.

Gruppen Project Controlling ansvarar för ekonomisk support till regionens projektledare i projektens alla skeden. Man ansvarar även för att internt säkerställa ett rättvisande resultat i projektportföljen i samband med månadsbokslut.

Ambitionen är att bidra till utveckling av COWIs affärsmässighet i det enskilda projektet, men även i projektportföljen i stort. 

I din roll som gruppchef ansvarar du för:

  • löpande resursplanering/arbetsfördelning
  • leda och utveckla gruppens inre effektivitet
  • leda och utveckla medarbetarna och gruppens kompetensområde
  • att medverka i vision och målplansarbete för Project Controlling Sverige samt Finance Sverige
  • att medverka i att uppnå regionens finansiella målsättningar

Vi söker dig som:

  • har relevant yrkeserfarenhet och hög kompetens inom controlling
  • kan hantera olika situationer och själv hitta lösningar efter eget omdöme
  • har förmågan att inspirera, utveckla och motivera människor genom kommunikativt ledarskap
  • har haft ledaransvar, antingen som chef eller i projekt med många deltagare

Som person är du drivande och utvecklingsorienterad, men samtidigt ödmjuk och tålmodig inför komplexiteten i verksamheten. Du är trygg i din kompetens och trivs i kombinationen av strategiskt tänkande och operationella färdigheter. Du har ett genuint intresse för att arbeta verksamhetsnära och coacha din personal. Vidare ser vi som självklart att du har god kommunikationsförmåga och värderar ett naturligt samarbete med medarbetare och intressenter. 

Att arbeta på COWI

COWI erbjuder en arbetsplats att trivas på ett självständigt, utmanande och varierande arbete i en framgångsrik internationell koncern. Hos oss får du arbeta i intressanta projekt och med moderna verktyg. COWI är ett stabilt företag med gott renommé som satsar på våra medarbetare och erbjuder möjlighet till delägarskap. Med kontor över hela världen finns det möjligheter att arbeta utanför Sverige.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev via jerrie.se. Har du frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Pierre Sander på 0763–413 411. Sista ansökningsdatum är 26 mars, vi tillämpar löpande urval.