Löneadministratör till Optimera i Malmö

Plats
Malmö
Annonserat
den 6 mars 2018
Stängs
den 5 april 2018
Kontakta
Elina Alkesund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Löneadministratör till Optimera i Malmö

Optimeras verksamhet växer så det knakar och därför behöver de utöka sitt lönecenter med ytterligare en självständig, noggrann och kompetent löneadministratör.

Du bidrar med ett glatt humör, ett proaktivt förhållningssätt och en gedigen nyfikenhet inom löneområdet. I utbyte blir du en del av ett högpresterande och socialt team på 7 personer med fokus på löneprocessen och allt därtill.

Lönecentret har ansvar för ca 2700 löner åt 7 olika bolag inom Saint-Gobain Distribution Sverige. Din anställning kommer att vara på Optimera Svenska AB och är initialt en visstidsanställning på ca 1 år med väldigt goda möjligheter till fortsatt anställning.

Ansvarsområden och arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter sträcker sig över hela löneprocessen; allt ifrån insamling och bearbetning av lönedata till slutlig utbetalning av lön. Du stämmer med lätthet av bokföringsunderlag och övriga ekonomiska rapporter och är ett stöd till såväl cheferna som de anställda i diverse lönefrågor. Du ansvarar för både uppdatering och säker arkivering av personaluppgifter samt är även involverad i den löpande pensions- och försäkringsrapporteringen och myndighetsrapportering. Du har vana av ett flertal olika kollektivavtal och det är väldigt meriterande om du har erfarenhet av AGDA. I denna roll ingår också support på reseräkningssidan, så viss förståelse för intern/extern representation och hur man hanterar en reseräkning är önskvärt. 

Lämplig bakgrund
Du är gymnasieekonom, har gärna kompletterat med någon form av påbyggnadsutbildning samt ca 3-5 års arbetslivserfarenhet. Du kommer från en större organisation och hanterar, med van hand, större flöden och ett högt tempo. Rollen som löneadministratör är en med många kontaktytor utåt i organisationen och därför krävs det att du är tydlig, strukturerad och även pedagogisk. Du är väl införstådd i de olika momenten inom löneprocessen, vilka problem som kan uppstå längs vägen samt även hur man löser det på bästa sätt. Det man inte vet, det frågar man.

Du har en orädd personlighet vad gäller datorsystem och testar gärna dig fram på ett ansvarsfullt sätt. Du är mån om att hålla dig à jour vad gäller regler och riktlinjer kring kollektivavtal, sjuklöner, skatter, pensioner, försäkringar och arbetsrätt samt har en förståelse för hur ditt arbete relaterar till andra funktioner inom företaget.

Du som person
Optimera är väldigt mån om att du ska trivas och därför är din personlighet av största vikt. Du är trygg i din yrkesroll och jobbar utifrån ett strukturerat och välplanerat arbetssätt. Stabilitet och tillit är ledord för dig och du ser gärna att teamet jobbar tillsammans mot gemensamma mål och ett gott arbetsklimat. Du är van vid att självständigt ansvara över dina områden, men inser samtidigt vikten av att jobba tillsammans. Du ser det som en självklarhet att supportera dina kollegor och kavla upp ärmarna där det behövs. Din nyfikenhet är en drivkraft, samtidigt som du känner arbetsstolthet i att utföra ditt jobb på ett förvaltande och korrekt sätt. Du strävar mer efter att bibehålla stabilitet i ditt arbetsliv framför att klättra på karriärstegen.

Arbetsmiljön kännetecknas av en god stämning och högt tempo som utmanar dig på många plan. Du är duktig på att växla mellan helikoptervyn och detaljerna samtidigt som du självständigt för ditt arbete framåt tillsammans med dina kollegor. Då mycket av ditt arbete sker på distans så är det också viktigt att du är duktig på att kommunicera i både tal och skrift.

Optimeras värdeord är personligt – tryggt – enkelt. Optimera är en jordnära och pragmatisk organisation och det är viktigt att du matchar in i en sådan kultur, här gäller det att kavla upp ärmarna och tycka det är kul att vara med på tåget och bidra till önskade och gemensamt uppsatta mål!

Om företaget
Optimera Svenska AB är en av Sveriges ledande bygghandelskedjor för yrkeskunder och har idag 53 byggvaruhus i Sverige och säte i Malmö. Optimera har cirka 900 anställda och omsätter drygt 3 miljarder SEK. Optimera finns även i Danmark, Norge, Estland samt Lettland och ägs av den franska koncernen Saint Gobain som är en av Europas största leverantörer av byggmaterial. Saint Gobain omsätter ca 40 miljarder Euro och har mer än 170 000 anställda i 66 länder.


Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Optimera med SJR in Scandinavia. Då vi arbetar med löpande urval ser vi gärna att du ansöker snarast. Har du frågor om tjänsten eller processen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Elina Alkesund på 0704-715927. Välkommen med din ansökan!