Växjö Kommun söker Näringslivschef med fokus på strategisk tillväxt

Rekryterare
Växjö Kommun
Plats
Växjö
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 2 april 2018
Ref:
Rece 7/18
Kontakta
Monica Skagne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Om arbetsplatsen
Växjö kommunkoncern är Kronobergs läns största arbetsgivare med ca 7000 anställda på 600 arbetsplatser inom 250 yrken. Koncernen består av åtta förvaltningar och fem bolag. Växjö kommun expanderar och näringslivet växer. Vi jobbar aktivt för att skapa en hållbar framtid bland annat genom högt satta miljömål. Vi förbättrar ständigt vår verksamhet, kan jobbet och ser behoven i samhället. Vi möter både invånare och medarbetare med respekt. 

Vårt näringslivsarbete går för högvarv och vi har ett av landets bästa företagsklimat. Den positionen vill vi behålla och förstärka. Vår nuvarande näringslivschef Thomas Karlsson väljer nu att lämna över stafettpinnen till en ny förmåga som kan fortsätta förbättra arbetet kring näringsliv och tillväxt.

Arbetsuppgifter
Som näringslivschef kommer du att tillsammans med övriga intressenter ansvara men också vidareutveckla näringslivs- och tillväxtfrågor på ett såväl strategiskt som operativt sätt. Målsättningen är att utveckla och förbättra företagsklimatet för vårt redan existerande näringsliv, underlätta för företagande och generera etableringar av fler företag i kommunen som i sin tur resulterar tillväxt i vår kommun. Du kommer som en del i detta strategiskt utveckla och jobba med Trippel Helix för att möjliggöra än mer utveckling och utväxling mellan det offentliga, näringsliv och akademi. I ditt arbete möter du och arbetar med såväl lokala, regionala, nationella och internationella företag och aktörer inom näringslivs – och utvecklingsområden. 

I ditt ansvarsområde ingår också huvudprocessen ”Skapa förutsättning för en växande tillväxt och en fungerande arbetsmarknad” vilket innebär att du ingår i den processledningsgruppen och säkerställer involvering och samsyn med processägaren kring de delar som du driver. 

Du tar ett stort ledarskap kring att driva och utveckla näringslivsarbetet för Växjö Kommun och rollen kräver vilja och förmåga att involvera alla de viktiga aktörer som finns inom en kommun och som påverkar företagen genom olika beslut och åtgärder. För att lyckas med ditt arbete arbetar du strukturerat, strategiskt och säkerställer involvering med övriga förvaltningar och bolag som finns i Växjö Kommuns organisation. Du rapporterar till förvaltningschef Gunilla Friman och ingår i kommunledningsförvaltningens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är en kreativ, engagerad och strategisk nätverksbyggare med utvecklingsfokus, framåtanda och energi. Du har förståelse och erfarenhet av leverans genom processarbete. Som ledare är du en förebild som motiverar och stimulerar medarbetare och dem du jobbar med för att nå resultat från övriga förvaltningar och bolag att arbeta och verka enligt kommunkoncernens värdegrund. 

Vidare har du erfarenhet av att arbeta i en komplex matrisorganisation med många intressenter där förståelsen skapats för dig att för att nå dina och övrigas mål, finns ett strategiskt och strukturerat arbetssätt. Vi ser vidare att du är en van ledare som drivit förändring i en större organisation. Du ska ha erfarenhet från ledningsgruppsarbete, eget budgetansvar samt erfarenhet av strategiskt arbete. Vi ser även att det är viktigt att du är analytisk, tydlig och konsekvent. God språklig förmåga i svenska och engelska, muntligt och skriftligt är ett krav. 

Vi ser att du har en för uppdraget relevant högskole-/universitetsutbildning eller annan utbildning kombinerad med specifik arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. För uppdraget krävs mångårig erfarenhet av näringslivsfrågor och aktiviteter som möjliggör och skapar framgång för såväl företag och samhälle. 

Du är van vid, och duktig på, att kommunicera med medarbetare, politiker, invånare och media. Uppdraget ställer också krav på integritet, auktoritet och handlingskraft.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Ansök senast: 2018-04-02
Referensnummer: Rece 7/18

Anställning
Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontakt
Kontaktpersoner
Monica Skagnekommunchef/CEO
0470-413 81
monica.skagne@vaxjo.se

Gunilla FrimanFörvaltningschef
0470-411 71
gunilla.friman@vaxjo.se

Facklig företrädare
Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter
0470-410 00

Övrigt
Växjö kommun erbjuder en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. 

Vi ber dig att i första hand söka tjänsten genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering och bedömning av inkomna ansökningar. 

Om du inte har möjlighet att söka digitalt, skicka din ansökan till 
Växjö kommun 
Personalkontoret 
Jon Vestman 
Box 1222 
351 12 Växjö 

Vi undanber oss samtal från annonsörer eller andra försäljare. Beslut om annonsering har tagits.