Vill du arbeta med tillsyn av medelstora och mindre banker?

Plats
Stockholm
Annonserat
den 7 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Ref:
1000
Kontakta
Caroline Rygaard
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Som finansinspektör driver du processer som syftar till att sätta bankers kapitalkrav (översyns- och utvärderingsprocesser) och genomför andra tillsynsaktiviteter, till exempel undersökningar, kartläggningar och fördjupade analyser av banker och kreditmarknadsbolag. Du analyserar bankers affärsmodeller, styrning och finansiella ställning och bedömer och följer upp deras riskhantering. Tjänsten innefattar även handläggning av tillståndsärenden så som ansökan om tillstånd att bedriva bankverksamhet, ägarprövningar, fusionsprövningar och lednings/ägarledningsprövningar, samt granskning av bankernas återhämtningsplaner. Vidare deltar du i praxis- och regelbildningsarbete. Arbetsuppgifterna ger dig en unik insyn i bankernas affärsverksamhet, risker och beslutsprocesser.  

Vi söker dig som har magisterexamen i ekonomi med inriktning mot exempelvis finans. Du har erfarenhet av bankanalys, kreditriskkontroll och/eller annan relevant kontrollfunktion i bank. Du förstår hur en bank fungerar och hur dess affärsmodell påverkar riskbilden. Du har kunskaper om relevanta regelverk, god förmåga att analysera bankers finansiella ställning och styrning och kontroll. Är du bekväm med att använda SAS är det meriterande liksom fördjupade kunskaper inom juridik. 

Som person är du analytisk, självgående och strukturerad. Du bidrar med gott samarbete och omdöme och kan kommunicera sakligt och balanserat med både specialister och med ledande företrädare för banker. Tjänsten förutsätter att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Caroline Rygaard på 08-40 89 80 00.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 25 mars 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!