Chef SCA underhåll

Rekryterare
SCA
Plats
Sundsvall
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 25 mars 2018
Kontakta
Mats Nordlander
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

SCA Forskningschef annonsbildVi söker dig som vill leda och utveckla SCA underhåll med fokus på hög driftsäkerhet. Denna roll är strategiskt viktig för oss och vi söker dig som är driven, kvalitetsmedveten, har ett modernt tänk och en god kunskap om hur hög driftsäkerhet skapas inom kapitaltung industri. Vi ser potentialen med att utnyttja digitaliseringens möjligheter, vi ser gärna att du har god kunskap och intresse för denna fråga. Har du också förmåga att utveckla individ och grupper och att inspirera till förändring – då kanske detta är din nya utmaning.

Din nästa utmaning
Arbetet innebär att leda och utveckla SCA underhålls verksamhet mot en ny vision med de uppsatta målen i fokus. Förändringsarbete är en stor del av ditt arbete. Du kommer att jobba med att förankra och få med dig fabrikerna, som är dina interna kunder, i de områden som är viktiga för SCA. Ditt ansvar är att hålla en god kommunikation med dina olika intressenter, att coacha cheferna i din ledningsgrupp samt att du har fullt resultatansvar för verksamheten. Du har förmåga att fokusera och prioritera för att skapa förflyttning i organisationen.

Du är själv medlem i styrgruppen för SCA underhåll och rapporterar till Mats Nordlander, President Paper.

Vem är du?
Du har akademisk utbildning inom teknik, ledarerfarenhet samt erfarenhet från underhållsverksamhet. Du har erfarenhet av ledarskap och projektledning i stora förbättrings- och investeringsprojekt och du gillar att vara ledare. Vi ser det som värdefullt om du har erfarenhet av digitaliseringsprojekt inom underhållsområdet. Du har ett brett teknikintresse.

Som person är du driven, social, förändringsbenägen, analytisk samt har lätt att få med dig andra. Som ledare har du förmåga att utveckla individer och grupper och förmåga att inspirera till förändring. Vi värdesätter att du är handlingskraftig och initiativtagande samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar. Du har mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, i såväl svenska som engelska.

Vad erbjuder vi dig?
SCA underhåll är en egen enhet som har ca 375 anställda. Våra medarbetare arbetar inom områdena förråd, mekaniskt underhåll, el och automation, fastighet och projekt och är lokaliserade på olika SCA enheter. I din ledningsgrupp har du chefer för respektive område samt för ekonomi och HR.

Hållbarhet, innovation och omtanke genomsyrar allt vi gör inom SCA och därför är vi intresserade av individer som vill göra skillnad och vågar tänka nytt. På SCA bryr vi oss om dig som anställd. Vi strävar efter en hälsosam arbetsmiljö som ger dig förutsättningar för ett hållbart och roligt arbetsliv, oavsett var du är i livet.

Vill du veta mer?
Ytterligare information kring tjänsten lämnas av Mats Nordlander, President Paper, tel 070-337 08 90, mats.i.nordlander@sca.com.

Fackliga företrädare är: Roger Boström, Pappers avd 167, roger.bostrom@sca.com tel 060-16 40 66, Jan Oberg, Pappers avd 16, jan.oberg@sca.com tel 060-19 42 55, Maggie Thavenius, Unionen, maggie.thavenius@sca.com tel 060-19 41 21, Fredrik Lundström, Akademikerna, fredrik.lundstrom.ortviken@sca.com tel 060-19 46 22, Bert-Ivar Pettersson, Ledarna, bert-ivar.pettersson@sca.com tel 060-19 44 25, Lars Wågström, GS, lars.wagstrom@sca.com tel 060-19 39 82

Tjänsten är tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan snarast via www.sca.com, dock senast 2018-03-25.

Urval och intervjuer sker löpande.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar och tryck, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar. Skogsbolaget SCA hade 2016 ca 4 000 anställda och en försäljning på 15.4 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com.