Trade Finance-ekonom till Elof Hansson

Plats
Göteborg
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 7 april 2018
Ref:
2365
Kontakta
Olivia Engberg
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en Trade Finance-ekonom till Elof Hansson Trade AB. Avdelningen har idag två anställda och ansvarar för att hantera politiska och kommersiella risker i Elof Hansson Trade AB:s globala affärer genom remburser, bankgarantier, kreditförsäkring samt export- och importkasson. 

Tjänsten:
I din roll ingår bl.a. dagliga kontakter med svenska banker, kreditförsäkringsbolag samt intern rådgivning till svenska och utländska bolag. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå av: 
• Rapportering till kreditförsäkringsbolag
• Ansökan av kundlimiter 
• Prisdiskussioner med banker
• Remburshantering (ta emot, avisera internt samt säkerställa att de är riskavtäckta)
• Intern rådgivning kring riskavtäckning
• Bistå Head of Trade Finance & Credit Management vid upphandlingar av kreditförsäkringar

Profil:
Vi ser gärna att du har högskoleexamen inom ekonomi/finansiering och erfarenhet av arbete inom Trade Finance och Credit Management från bank-/försäkringsbranschen eller från företags Trade Finance-avdelning. Vi tror att du har djupare kunskap om någon eller några av produkterna remburser, bankgarantier, kreditförsäkring eller export-/importinkasson. Du behärskar svenska och engelska obehindrat och är van att arbeta självständigt och serviceinriktat samt är analytisk och strukturerad.

Företagspresentation:
Elof Hansson Trade AB bedriver internationell handel med skogsprodukter inom affärsområdena pappersmassa, papper och trävaror. Vi tillför finansierings- och logistiklösningar, marknadskännedom och kunskap om riskhantering till våra kunder och leverantörer. Elof Hansson Trade AB ingår i Elof Hansson Group. Koncernen har sitt huvudkontor på Första Långgatan i Göteborg, har ca 250 anställda och en omsättning på ca 5 miljarder kr. Läs mer om företaget på https://www.elofhansson.com/. 

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval. 

Har du frågor kontakta:
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709 856 337
Olivia Engberg oengberg@contaplus.se 0737 38 18 67