Verkställande Direktör till Polfärskt bröd AB

Plats
Göteborg
Annonserat
den 8 mars 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Ref:
SE-12891
Kontakta
Jonas Bengtsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

som kan göra oss oumbärliga för den svenska dagligvaruhandeln

Ett av de mest intressanta VD-uppdragen på den svenska kedjemarknaden. Bolaget har goda resurser att göra de investeringar som strategin kräver. Till din hjälp har du ett professionellt team, skickliga företagare och ett starkt moderbolag i Polarbröd

Position
Vi söker nu en ny ledare för Polfärskt Bröd-kedjan och VD i Polfärskt Bröd AB. Bolaget är kedjans huvudkontor med säte i Lindome utanför Göteborg. Härifrån leds hela kedjan med säljorganisation, marknadsföring, inköp, ekonomi, IT, logistik och affärsskola.

Polfärskt Bröd är med en omsättning på 1,6 miljarder kr, landets näst största leverantör av bröd och kakor till närmare 3000 butiker i dagligvaruhandeln. Med hjälp av egna distributionsbilar säljer, distribuerar och exponerar vi produkter från ledande bagerier som Polarbröd, Korvbrödsbagarn, Hatting, Gille, Va'gott och Hägges.

Våra 31 brödterminaler från Malmö i syd till Gällivare i norr ger oss kunskapen och närheten till den lokala marknaden medan vårt huvudkontor, Polfärskt Bröd AB, ansvarar för den övergripande affärs- och marknadsutvecklingen. Det ger oss det stora bolagets starka resurser, men också det lokala företagets personliga ansvar, engagemang och servicekänsla.

Genom lokal förankring och med närhet till våra kunder har vi som mål att tillsammans leverera färska produkter i hela Sverige. Genom att utnyttja vår samdistribution för flera bagerier/varumärken skapar vi förutsättningar att leverera till samtliga butiker i hela Sverige på ett miljöeffektivt sätt. En stor styrka hos Polfärskt Bröd-kedjan är att den drivs lokalt av egna företagare i samarbete med Polarbröd och våra övriga leverantörspartners. VDs roll är att leda hela kedjan till nya framgångar.

Utmaningen
Målsättningen är att under de närmaste 5 åren passera 2 miljarder i omsättning med ökad lönsamhet i alla led. Som VD leder du Polfärskt Bröd mot våra mål genom en miljömässigt och socialt hållbar verksamhet som blir oumbärlig för den svenska dagligvaruhandeln i en ständigt föränderlig marknad.

Att leda en organisation med egna företagare handlar i stor utsträckning om att måna om den långsiktiga lönsamheten i alla led och att maximera kedjans skalfördelar. Polfärskt Bröds företagare är experter på att utveckla den lokala marknaden. Huvudkontorets uppgift är att utveckla och följa upp konceptet i hela kedjan samt säkerställa att hela kedjan levererar med maximal effektivitet på ett hållbart sätt.

Vem är du?
Vi söker dig med erfarenhet av ledande position i kedjeföretag och/eller med erfarenhet av ledande befattning i dagligvaruhandeln och leverantörsledet. Vi vet att du tycker om att leda en säljande organisation med egenföretagare. Har du egna erfarenheter som egenföretagare så är det förstås meriterande.

Kontinuerlig affärskalkylering, ekonomisk styrning och uppföljning kräver kunskaper inom ekonomi och ett engagerat affärssinne. Har du sedan erfarenhet från arbete med logistik och HR- samt hållbarhets- och mångfaldsfrågor är det självklart meriterande. Vi tror därför att du är högskoleutbildad.

Det här är ett jobb för dig som är social och utåtriktad. Du är ansvarig för genomförandet av kedjans strategier tillsammans med Polarbröd och våra övriga leverantörspartners. Till din hjälp har du ett professionellt team på huvudkontoret. För att nå framgång i rollen krävs att du har ett moget mod och förmåga att ta beslut.

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi tror att vi kan erbjuda dig ett av de mest intressanta VD-uppdragen på den svenska kedjemarknaden och i vår bransch. Bolaget har goda resurser att göra de investeringar som vår strategi kräver. Till din hjälp har du ett professionellt team på huvudkontoret, skickliga företagare och ett starkt moderbolag i Polarbröd.

Du kommer till ett växande bolag med stora ambitioner och du är varmt välkommen.

Låter detta som din nästa utmaning?

Har du frågor om tjänsten kontakta gärna våra konsulter på Mercuri Urval,Jonas Bengtsson tfn 0709-69 01 65 eller Mats Erlandsson tfn 0709-14 55 82 för mer information eller skicka in din ansökan bestående av CV och personligt brev via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12891).

Urval kommer att ske löpande så vi vill ha din ansökan så snart som möjligt, dock senast 31 mars.

Om företaget
Polfärskt Bröd är en rikstäckande kedja och säljande distributör av bröd och kakor till dagligvaruhandeln. Kedjan omsätter 1,6 miljarder kronor genom försäljning av några av marknadens starkaste varumärken inom matbröd och kaffebröd, såsom Polarbröd, Korvbrödsbagarn, Hatting, Va´gott, Gille och Hägges. Var fjärde bröd som säljs i dagligvaruhandeln kommer från Polfärskt Bröd.

Polfärskt Bröd-kedjan har över 400 anställda varav 270 säljande distributörer som utgår från 31 strategiskt utplacerade brödterminaler över hela Sverige som ägs och drivs av våra skickliga distriktsbolagsägare. Vårt löfte till marknaden är att vi på ett miljösmart sätt ska ge butiker i hela Sverige möjligheten att alltid kunna sälja färskt bröd genom vår unika hållbara metod, vår distribution som når ut inom tre timmar och vår kompetens att skapa en inspirerande brödavdelning. Polfärskt Bröd AB är kedjans huvudkontor och ägs av Polarbröd och distriktsbolagen.

Vill du veta mer om Polfärskt AB se www.polfarskt.se.