SPV söker Avdelningschef till it

Rekryterare
SPV
Plats
Västernorrlands län, Jämtlands län, Västerbottens län, Gävleborgs län, Stockholms län, Dalarnas län
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 31 mars 2018
Ref:
41123
Kontakta
Karin Frisendahl
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vill du vara med på SPV:s spännande förnyelseresa och forma arbetet inom vår nya organisation? Är du intresserad av att leda vår it-verksamhet så att vi kan utvecklas med stöd av information och teknologi? Då kanske du är den vi söker.

Nu rekryterar vi SPV:s framtida chef för it-avdelningen.

Om tjänsten
SPV är inne i en spännande förändring för att bli en myndighet med ännu nöjdare kunder och en starkare aktör i pensionsbranschen. Den 1 april sjösätter vi vår nya organisation där it-avdelningen är en del av vår kärnverksamhet. Med hjälp av information och teknologi vill vi öka nyttan för våra kunder och uppdragsgivare. Ditt arbete blir att genomföra den påbörjade förändringen och att leda arbetet med våra förhållnings- och arbetssätt. Det ska ta oss från ett tillstånd där it-organisationen ses som en leverantör till verksamheten till ett tillstånd där it är en naturlig del av vår kärnverksamhet. Ett arbete som du genomför tillsammans med övriga chefer på SPV.

Ditt uppdrag innebär att ansvara för att SPV har ändamålsenliga, stabila, effektiva och säkra it-stöd som stödjer våra behov på kort och lång sikt. Du är en del av vår ledning som tillsammans arbetar strategiskt och integrerat för att utveckla SPV:s verksamhet i riktning mot våra mål. Du rapporterar direkt till generaldirektören och du har helhetsansvar för personal, verksamhet och budget för avdelningen.

Genom ett stort kunnande om hur it passar in i en verksamhet samt med förmåga och intresse för att utveckla SPV:s verksamhet är du drivande i arbetet med att skapa en modern it-miljö med moderna arbetssätt som passar vår verksamhet.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Sundsvall.

Vem är du
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning (minst tre år) och dokumenterat goda resultat av att arbeta som chef på strategisk nivå (minst fem år) i en organisation med stor it-verksamhet

Det är meriterande om du har erfarenhet

 • från livförsäkringsverksamhet
 • av att leda genom chefer
 • av arbete i olika it-organisationer där systemutveckling bedrivits
 • av att vara beställare till outsourcad drift.

Som person har du:

 • Mycket god ledarförmåga och kan skapa engagemang och delaktighet. Du inspirerar, motiverar och möjliggör för dina medarbetare att arbeta för att nå uppsatta mål.
   
 • God förmåga att utveckla samarbeten och relationer såväl internt som externt.
   
 • Kommunikativ förmåga som gör att du uttrycker dig tydligt, både muntligt och skriftligt. Du säkerställer att dina budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.
   
 • Strategisk förmåga – du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på olika frågor. Du ser på en fråga utifrån dess långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser samt anpassar dina handlingar till det.
   
 • Helhetssyn – du ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår hur din roll bidrar till hela verksamheten.
   
 • Målfokus – du har förmåga att arbeta mot uppsatta mål och att nå dem. Du är även motiverad och utvecklingsinriktad.

För att lyckas i det här uppdraget är dina personliga egenskaper mycket viktiga och vi kommer att lägga stor vikt vid dem i den här rekryteringen.

Varför SPV?
Vi är på väg att förändra vår syn på och vårt sätt att arbeta med information och teknologi. Då mer och mer av vår verksamhet automatiseras och digitaliseras kommer it på sikt att vara en stor del av vår kärnverksamhet. Därför är det avgörande att du, som en del av ledningen, vill bidra till vår utveckling som myndighet. Du ansvarar för en del av vår verksamhet som har höga krav och förväntningar på digitalisering. Både från kunder, regeringen och andra uppdragsgivare.

Det är enkelt att jobba på SPV. Vi finns i Sundsvall med ledning och alla medarbetare i samma hus vilket förenklar såväl kommunikationsvägar som beslut. Det gör också att resor i jobbet inte är så ofta förekommande. Västernorrland är en av Sveriges starkaste regioner inom digitalisering och som chef hos oss har du möjlighet att bidra till det som händer i regionen. Myndighetsnätverket och Bron är naturliga samarbetspartner för oss.

http://myndighetsnatverket.se/

http://www.broninnovation.se/

Om SPV
Statens tjänstepensionsverk (SPV) är en av Sveriges största leverantörer av pensionstjänster. Vi ansvarar för att administrera den statliga tjänstepensionen för över 800 000 anställda och pensionärer samt 400 arbetsgivare. Varje år fattar vi cirka 68 000 beslut om pensioner och ersättningar och vi gör drygt 3,6 miljoner utbetalningar på totalt drygt 15,2 miljarder kronor. SPV erbjuder tjänsten Enklare pensionshantering åt andra myndigheter samt levererar prognoser och statistik till bland annat regeringen. Vi finns i Sundsvall och har cirka 250 medarbetare. Vårt it-stöd för kärnverksamheten består till största delen av egenutvecklade system på plattformarna IBM Stordator och Microsoft Windows. Vi har påbörjat ett arbete för att framtidssäkra våra system i stordatormiljön genom att migrera till Windowsplattformen. På SPV har vi en lång tradition av outsourcing av drift av stordator och servermiljö, servicedesk, hårdvara och utrustning samt av utdata.

Övrigt
Säkerhet har hög prioritet för oss på SPV. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan vi tar beslut om att anställa en ny medarbetare. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på:

www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/sakerhetsprovning.html

Mer information
Om du är den vi söker så är vi glada att få knyta kontakt med dig. Vi samarbetar med Experis Executive och har du frågor eller vill veta mera om tjänsten är du välkommen att kontakta Karin Frisendahl på 070 377 45 46, e-post karin.frisendahl@se.experis.com eller Alexandra Köhn på 070-287 39 30, e-post alexandra.kohn@se.experis.com.

Vi arbetar löpande med urvalet och ber dig därför skicka in din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan vill vi ha senast den 31 mars.