VD till Hagmans Nordic och Directgruppen (Limhamnshus Industri)

Rekryterare
Hagmans Nordic
Plats
Fritsla
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 8 april 2018
Kontakta
Klas Bohman
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Hagmans Nordic AB är specialister på skydd och behandling av ytor. Vi utvecklar, producerar och säljer produkter för skydd och behandling av ytor till våra egna och våra kunders varumärken. I vår portfölj ingår bl.a. Hagmans, Starta, Landora och Colorex, några av nordens mest efterfrågade varumärken på färg och bygg-, respektive fordonsmarknaden. Directgruppen AB är en färgfackhandelskedja med färg, tapeter, kakel och golv som finns på fem orter i Västergötland och Skåne. Huvudkontor för de båda bolagen ligger i Fritsla utanför Borås. Hagmans Nordic och Directgruppen ingår i Limhamnshus Industri AB som i sin tur är en del av familjeägda Limhamnshusgruppen. Läs mer på hagmansnordic.com och directgruppen.se.
Hagmans Nordic annonsbild 1Med en unik affärsmodell och tydlig tillväxtstrategi har bolagen vuxit kraftigt de senaste fem åren. Organisk försäljningsökning och förvärv av kompletterande bolag säkerställer ett brett utbud inom ytbehandling och ett stabilt återförsäljarled. Vår nuvarande VD lämnar successivt uppdraget och vi söker nu hans efterträdare: 

VD till Hagmans Nordic och Directgruppen (Limhamnshus Industri)

Som VD ansvarar du för att de långsiktiga strategiska målen uppnås tillsammans med din ledningsgrupp i respektive bolag. Du har det övergripande ansvaret för att affärsplanen med dess målsättningar och standarder realiseras genom effektiva actions från respektive del av bolaget, i syfte att nå de finansiella målen.

Du kommer att leda två organisationer: Hagmans Nordic med verksamhetsområdena Färg och bygg respektive Fordon, samt Directgruppen AB med butiker. Bolagen finns på flera orter i Norden med utgångspunkt från huvudkontoret i Fritsla, utanför Borås.

Vem är du?

Vi har en tydlig tillväxtkultur och söker en erfaren ledare som drivs av utveckling och vill vara med och ta bolagen till nästa nivå. Du har en naturlig fallenhet för att samverka med externa aktörer från olika delar av affärslivet, samt förmågan att få medarbetare, ägare och andra partners med på den gemensamma resan.

För att lyckas i rollen behöver du vara en drivande och tydlig ledare med ett dokumenterat framgångsrikt affärsmannaskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av drift från liknande verksamheter inom kemisk producerande industri. Din akademiska bakgrund är ekonom och/eller ingenjör. Erfarenhet av förvärvsanalys och integration av förvärv är meriterande.

Vi kommer fästa stor vikt vid ditt ledarskap och förmågan att kommunicera med olika typer av personligheter. Eftersom vi växer kraftigt så är du en ledare som drivs av resultat och utveckling. Vi vill att du har förmågan att ta tillvara på dina medarbetares utvecklingspotential. Du talar och skriver svenska och engelska obehindrat. Tjänsten innebär en hel del resor inom och utanför Norden.

Nuvarande VD, Per Skånberg, kommer att finnas kvar som konsult i verksamheten under 2018-2019 för att säkerställa en bra överlämning.

Senaste ansökningsdag är 8 april och intervjuer sker löpande. Ansökan skickas till Klas Bohman på klas.bohman@hagmansnordic.com. Frågor besvaras av Per Skånberg, VD (0704-16 98 97) eller Fredrik Beckman, Ordförande (+33 607 935 301). Välkommen med din ansökan!
Hagmans Nordic annonsbild 2