Redovisningsansvarig till Honda Nordic i Malmö

Rekryterare
Honda Nordic AB
Plats
Malmö
Annonserat
den 9 mars 2018
Stängs
den 8 april 2018
Kontakta
Sebastian Anderson
Kategori
Redovisning
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Redovisningsansvarig till Honda Nordic i Malmö

Är du genuint intresserad av redovisning och vill du arbeta i en bred och betydelsefull roll där du får möjlighet att vara del av en kunnig och professionell ekonomiavdelning? Då är rollen som redovisningsansvarig på Honda något för dig.

Du erbjuds ett omväxlande och stimulerande arbete hos en arbetsgivare som präglas av ett stort kvalitetstänk och långsiktighet. Givet din kompetens och ditt intresse erbjuds goda möjligheter att påverka såväl utformning som utveckling av rollen.

Ansvar och arbetsuppgifter 
Du är övergripande ansvarig för redovisningen vilken sköts dels på plats och dels genom koncernens SSC. Du kvalitetssäkrar och ansvarar för att redovisningen utförs i tid och enligt uppsatta riktlinjer och krav samt är kontaktperson i redovisningsfrågor mot organisationen. Du rapporterar till och arbetar nära ekonomichefen och dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

  • Färdigställande och granskning av månads-/kvartals-/årsbokslut och årsredovisning
  • Avstämning och uppföljning mot SSC
  • Hantering av krediter och relaterade uppgifter
  • Hantering av anläggningsregister
  • Hantering av balansräkningen
  • Revision och skattefrågor
  • Deltagande i eller ledande av diverse redovisningsrelaterade projekt

Givet intresse och erfarenhet kan det även bli aktuellt att delta i budgetarbetet. Du arbetar tillsammans med gruppen för kontinuerlig utveckling och förbättring av arbetssätt och processer.

Bakgrund och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har ca 5 års erfarenhet och stort intresse av kvalificerad redovisning. Du har god vana av affärssystem, meriterande med SAP, och goda kunskaper i Excel. Det är överlag viktigt att du har en god IT-mognad och ett intresse av frågor relaterade till affärssystem och hur de kan användas på bästa sätt. Din engelska är god såväl i tal som skrift.

Personlighet
För att lyckas och trivas i rollen bör du vara kommunikativ, engagerad, självgående och prestigelöst lösningsinriktad med en positiv inställning. Du är en noggrann, strukturerad och verksamhetsorienterad person med god affärsförståelse som uppskattar relationer och samarbete. Vidare är du är säker i dig själv och i dina kunskaper, arbetar på ett drivande sätt för att leverera resultat och har förmågan att såväl stödja som utmana de du arbetar med.

Om företaget
Honda är ett japanskägt bolag som grundades 1948 av Soichiro Honda. Företaget huserade från början i en träbyggnad, inte stort mer än ett skjul! Idag är Honda världens största motortillverkare.

Vi är ett företag som bygger på drömmar. Dessa drömmar ger oss inspiration till att skapa spännande, innovativa och välgörande produkter. 

Honda Nordic (Honda Motor Europe Ltd. Filial Sverige) är en filial till Honda Motor Europe med placering i Malmö vars huvudsakliga uppgift är att ge service till Hondas kontor i Danmark, Norge och Sverige. Läs gärna mer på honda.se

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Honda Nordic med SJR. Är detta din nästa utmaning ser vi gärna att du ansöker snarast då vi arbetar med löpande urval. Vid frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Sebastian Anderson 040-66 55 102. Varmt välkommen med din ansökan!