Financial Controller med treasuryinriktning till Apoteket

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna, Stockholm
Annonserat
den 12 mars 2018
Stängs
den 11 april 2018
Kontakta
Oskar Jonsson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Apotekets ekonomiavdelning består av 27 medarbetare fördelade på fyra grupper med gruppchefer som rapporterar till CFO. Grupperna är Koncernekonomi, Ekonomiservice, Business Control och Inköp. Koncernekonomigruppen består i sin tur av 7 medarbetare som ansvarar för kvalitativ redovisning och analys, bokslut och rapportering, treasury, compliance och intern kontroll. De agerar även kravställare mot Apotekets försystem och deltar i att driva utvecklingsprojekt.                             

Nu söker Apoteket dig som vill arbeta som Financial Controller med inriktning mot treasury. Rollen har en mycket bred karaktär och innefattar delaktighet i redovisning, bokslut och rapportering men även hantering av cash managementprocesser, likviditetsanalys samt finansiering. Rätt kandidat har därför ett genuint intresse för finans- och redovisningsfrågor och vill arbeta i en utmanande roll med stort eget ansvar där du har möjlighet att utveckla rutiner och processer. Du erbjuds ett trevligt arbetsklimat med högt i tak inom ett företag som har som mål att bli den ledande aktören på framtidens hälsomarknad.

Som Financial Controller kommer du att vara placerad på Apotekets huvudkontor i Arenastaden (Solna) och rapportera till Chefen för Koncernekonomi.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Delta i Apotekets löpande redovisnings- och bokslutsprocesser tillsammans med övrigt team
 • Hantering av cash management processer innefattande likviditetsprognoser, finansiering, analys och rapportering av finansiell karaktär samt bankkontakter
 • Månadsvis framtagande och analys av koncernbokslut, som inkluderar både operativ och extern rapportering (med publika kvartalsrapporter samt års-och hållbarhetsredovisning). Under året införs ny standard avseende IFRS 16
 • Delta i arbete med pensionsredovisning (redovisas enligt IAS19)
 • Hantera beräkning och frågor avseende skatter
 • Delta i projekt samt aktivt driva utveckling av processer både inom ekonomi och mot verksamhet

Lämplig bakgrund:

 • Civilekonom eller annan relevant akademisk utbildning
 • Gedigen erfarenhet från arbete på revisionsbyrå och/eller tillägg av erfarenhet från annan kvalificerad redovisnings- eller treasurytjänst på ett större bolag
 • Erfarenhet av treasuryrelaterade arbetsuppgifter är starkt meriterande
 • Erfarenhet av kvalificerad redovisning, bokslut och rapportering enligt IFRS
 • Gärna erfarenhet av större organisationer med kunskap kring komplexa flöden och samband

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som person är du strukturerad, noggrann och utåtriktad med en analytisk förmåga som strävar efter att leverera i tid och med hög kvalitet. Du har lätt att se detaljer men även förmåga att lyfta blicken för att se helheten. Rätt kandidat är flexibel, självgående och prestigelös samt trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Vidare är du en målinriktad person med hög leveransförmåga som vill verka i en dynamisk arbetsmiljö.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om företaget
Apoteket är Sveriges ledande apotekskedja med 3200 anställda och apotek över hela landet. Vi erbjuder ett brett sortiment av varor och tjänster inom läkemedel och hälsa till privatpersoner, företag och producenter inom vård och hälsa. Ett liv i hälsa är en vision som leder oss att skapa värde för kunder, medarbetare och för samhället i stort. De produkter och tjänster som vi erbjuder bidrar till ett hållbart samhälle genom att visa omtanke för människan och miljön. Vår ambition är att vara ett värdeskapande företag som tar hänsyn till mänskliga rättigheter, arbetsförhållanden, miljö och etiska frågor i hela värdekedjan.

Kontaktperson
Oskar Jonsson
Rekryteringskonsult
0767835088
oskar.jonsson@futurevalue.se