Biträdande jurister till Lindahls Entreprenadrättsgrupp

Rekryterare
Lindahl
Plats
Helsingborg
Annonserat
den 19 mars 2018
Stängs
den 18 april 2018
Kontakta
Agnes Smedberg
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Lindahls Entreprenadrättsgrupp i Helsingborg har under de senaste åren agerat rådgivare vid ett flertal större byggprojekt, vilket bl.a. innebär att Lindahl på uppdrag av antingen stora byggbolag eller beställare granskar och upprättar entreprenadrättsliga avtal. Entreprenadrättsgruppen är dock framför allt inriktad mot entreprenadrättsliga tvister; domstolsprocesser och skiljeförfaranden. Entreprenadrättsgruppen bedriver även omfattande kursverksamhet för såväl byggbolag som beställare. Som biträdande jurist hos oss får du samarbeta med byråns övriga jurister och arbeta nära klienterna i deras affärer. Arbetsuppgifterna består bl.a. i att granska och upprätta entreprenadrättsliga avtal, driva processer samt företräda i domstol.

Vem är du?
Till den juniora rollen söker vi dig som har en fullgjord juristexamen med goda betyg. Eventuellt har du något års relevant erfarenhet, exempelvis från affärsjuridisk advokatbyrå eller notarietjänstgöring. Beträffande den seniora rollen söker vi dig som, utöver juristexamen och eventuell notariemeritering, har arbetat flera år med entreprenadrättsliga frågor på affärsjuridisk advokatbyrå eller som bolagsjurist och har ett utpräglat fokus på entreprenadrätt.

För båda rollerna krävs - utöver kunskaperna i juridik - ett affärsinriktat sinnelag. Vidare är du social och har lätt för att skapa och behålla personliga relationer. Du har mycket goda språkkunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som skrift.

Du erbjuds
Du erbjuds en spännande och utvecklande roll där du genom arbetet tillsammans med andra jurister samt deltagande i byråns utbildningsprogram ges du möjlighet till en individuell utveckling och såväl breddning som fördjupning av dina kunskaper. Helsingborgskontoret är ett av Lindahls mindre kontor som präglas av en fin stämning och stark gemenskap. Samtidigt är det ett av Skånes största advokatkontor där vi arbetar hårt med stora intressanta nationella och internationella uppdrag. Kontoret är centralt beläget i ljusa och moderna lokaler.

I denna rekrytering samarbetar Lindahl med Jurek Rekrytering och Bemanning. Då urvalsprocessen sker löpande ser vi gärna att du skickar in dina ansökningshandlingar (CV, personligt brev och examensbevis) via Jureks hemsida, www.jurek.se, så snart som möjligt. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Agnes Smedberg på 0702-917046 alternativt agnes.smedberg@jurek.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Lindahl är Sveriges tredje största advokatbyrå med ca 400 medarbetare på sex kontor i Sverige. Vi har ett heltäckande erbjudande inom affärsjuridikens alla områden och absolut spetskompetens inom viktiga framtidsområden. Vi arbetar såväl med några av de största bolagen som med några av de mest spännande tillväxtbolagen. Vår verksamhet har stark internationell prägel och vi skriver och förhandlar lika ofta avtal på engelska som på svenska.

Lindahls kontor i Helsingborg expanderar och vi söker nu en junior och en senior biträdande jurist som vill ansluta till vår Entreprenadrättsgrupp!

Område:
Helsingborg
Skåne län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Agnes Smedberg