AMF söker chef till Marknadsavdelningen

Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2018
Stängs
den 19 april 2018
Kontakta
Anders Dareholt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AMF söker chef till MarknadsavdelningenOm enheten
Marknad och Kommunikation är en enhet inom AMF som består av ca 60 medarbetare. Efter en omorganisation består enheten av avdelningarna Kundmöte, Marknadsanalys och två nya avdelningar, Kommunikation och Marknad, till vilka vi nu behöver rekrytera chefer.

Rollbeskrivning
Marknadsavdelningen har en stödjande roll i varumärkes- och profilfrågor inom koncernen och ansvarar för AMFs varumärkesportfölj, profil och riktlinjer. Avdelningen har även en utförande roll för bolagets strategiska och operativa marknadskommunikation som ska stärka positioneringen av varumärket och stödja affären. Analys och strategi ligger till grund för avdelningens arbete med konceptutveckling, produktion och genomförande av varumärkesbyggande och affärsstödjande marknadskommunikation, reklam, sponsring, PR och annan marknadsföring.

Marknadsavdelningen består av sju erfarna personer där din roll blir att leda medarbetare och teamet som helhet. Du är aktiv i att utveckla verktyg och arbetssätt för att skapa struktur, trivsel, engagemang och effektivitet. Du är direkt underställd enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Som marknadschef blir din roll att planera, leda, samordna och utveckla marknadsavdelningens arbete. Eftersom medielandskap och reklamkonsumtion befinner sig i stor förändring ligger utmaningen i rollen att driva ett lyckosamt förändringsarbete på såväl ett strategiskt som operativt plan. För att skapa en mer effektiv och värdeskapande marknadskommunikation skall du leda förflyttningen från traditionell marknadsföring till innehållsmarknadsföring. Ditt uppdrag blir att ta fram strategin för hur de olika marknadsföringsmetoderna ska kombineras framöver och samordna dessa för att nå effektivitet. Som marknadschef kommer du att ansvara för att utveckla kompetenser och införa redaktionella arbetssätt.

I arbetet ingår att samverka med andra aktörer och i olika sammanhang företräda och driva AMFs och spararnas intressen i syfte att utveckla en mer värdeskapande marknadskommunikation.

Du är direkt underställd enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du har i grunden högskoleexamen inom marknadsföring, kommunikation och mediekunskap eller liknande. Vi ser gärna att du har flerårig erfarenhet som marknadschef i en värderingsstyrd verksamhet, kanske ideell verksamhet och i bästa fall med kombination av erfarenhet från finans- och/eller försäkringsbranschen. Du är van att arbeta med varumärkesutveckling, innehållsmarknadsföring, PR och digital kommunikation. Det är starkt meriterande om du har genomfört en digital förändring i en organisation liksom att du har utbildning i process- och projektledning.  

Som välmeriterad ledare är du duktig på att entusiasmera, coacha, utveckla och få medarbetare att vilja växa och prestera väl i sina roller. Du är förtroendeingivande, bra på att bygga och underhålla nätverk samt skapar goda relationer med personer på alla nivåer inom organisationen. Det är även viktigt att du har förståelse för och förmåga att hantera komplexa intressentsituationer.

Kort om AMF
AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 500 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.

Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AMF med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa Senior konsult Anders Dareholt på 0704-71 59 09 eller Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.