AMF söker chef till Kommunikationsavdelningen

Rekryterare
AMF
Plats
Stockholm
Annonserat
den 20 mars 2018
Stängs
den 19 april 2018
Kontakta
Anders Dareholt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

AMF söker chef till Kommunikationsavdelningen

Om enheten
Marknad och Kommunikation är en enhet inom AMF som består av ca 60 medarbetare. Efter en omorganisation består enheten av avdelningarna Kundmöte, Marknadsanalys och två nya avdelningar, Kommunikation och Marknad, till vilka vi nu behöver rekrytera chefer.

Rollbeskrivning
Kommunikationsavdelningen har en samordnande, stödjande och rådgivande roll för AMFs kommunikationsarbete som ska bidra till att stärka AMFs förtroende och anseende hos kunder, medarbetare och intressenter. Avdelningen ansvarar för internkommunikation, bolagskommunikation, finansiell kommunikation och rapportering samt press- och medierelationer. Avdelningen har en central roll i medverkan till goda relationer med våra ägare och samarbetspartners, samt för att samordna och utveckla vårt påverkansarbete av såväl beslutsfattare, opinionsbildare och andra för AMF viktiga intressenter. Avdelningen ansvarar också för beredskap och hantering av kriskommunikation vilket innefattar samordning med dotterbolag och samarbetspartners.

Kommunikationsavdelningen består av fem erfarna personer där din roll blir att leda medarbetare och teamet som helhet - att skapa struktur, trivsel, engagemang och effektivitet. Din roll innebär också att inspirera och att skapa förutsättningar för att öka hela organisationens kommunikativa förmåga. Den digitala utvecklingen och ett förändrat informationslandskap innebär att du behöver vara drivande i att utveckla verktyg och arbetssätt för ett effektivt kommunikationsarbete.

Tillsammans med ledningen, andra enheter och avdelningar inom AMF har du en roll att analysera behov och förväntningar och utifrån det planera kommunikationsarbetet framåt. Du är direkt underställd enhetschefen och ingår i enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer
Du har i grunden högskoleexamen inom kommunikation och flerårig erfarenhet av att arbeta såväl operativt som strategiskt med kommunikation. Du har dokumenterat god erfarenhet som chef och är en trygg, stabil och engagerad ledare som ger stöd och riktlinjer men samtidigt låter medarbetarna växa och utvecklas i sina uppdrag. Vi ser gärna att du har erfarenhet från politiskt styrd verksamhet eller statligt verk gärna i kombination med erfarenhet från finans- och/eller försäkringsbranschen.

Som kommunikationschef är det viktigt att du är målinriktad, har förmågan att arbeta strategiskt samt att du har modet att ta ansvar och fatta beslut. För att lyckas i rollen behöver du vara prestigelös och strukturerad med god förmåga att hantera krav och motgångar på ett professionellt sätt. Du är förtroendeingivande, bra på att bygga och underhålla nätverk samt skapar goda relationer med personer på alla nivåer inom organisationen. Det är även viktigt att du har förståelse för och förmåga att hantera komplexa intressesituationer.

Kort om AMF
AMF ligger mitt i centrala Stockholm och vi är idag cirka 350 medarbetare. Med fyra miljoner kunder och ett förvaltat kapital på mer än 500 miljarder kronor, har vi ett stort samhällsansvar, och är en av de största aktörerna på den svenska pensionsmarknaden.

Vårt uppdrag är att ge våra kunder en så hög och trygg pension som möjligt. Och vi har alltid kundens bästa för ögonen. Vi ägs av fack och arbetsgivare tillsammans – och de har inget intresse av att själva ta del av vinsten. Därför går den oavkortat till våra kunder.

Vår vision är att bli bäst i Sverige på pensionen från jobbet. Vi drivs av ett stort engagemang för våra kunder och en stolthet för vårt uppdrag. Och vi lever enligt våra värdeord; enkel, trygg och mänsklig. Därför tycker vi att det är viktigt att visa varandra respekt och öppenhet på jobbet. Vi jobbar också för ett tydligt ledarskap, jämlikhet och mångfald genom rätten att få vara sig själv. Vi vill att alla ska känna arbetsglädje och trivas hos oss.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar AMF med Ogunsen Executive Search. Om du har frågor är du varmt välkommen att ringa Senior konsult Anders Dareholt på 0704-71 59 09 eller Research konsult Christina Singelman på 073-421 79 87.

Ansök direkt på Ogunsens hemsida www.ogunsen.se. Gå in under flik publika uppdrag. Skicka in din ansökan så snart som möjligt eftersom urval och intervjuer sker löpande.

Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.