Riksgäldens IT-avdelning söker en enhetschef

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 21 mars 2018
Stängs
den 2 april 2018
Ref:
RG 2018/231
Kontakta
Ingela Rindå
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Lockas du av att jobba med utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige? Riksgälden ansvarar för statens finansförvaltning där en central funktion i verksamheten är utveckling och drift av våra IT-system.

Riksgälden erbjuder en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras med en stark betoning på samarbete inom och mellan teamen. Möjligheten att påverka är stor och kraven på kvalitet genomgående, samtidigt som balansen mellan privatliv och arbetliv alltid är viktig för individens välmående.

Arbetsbeskrivning
Nu söker vi på Riksgälden en enhetschef för vår enhet IT-utveckling.

Vår IT-avdelning består av, förutom IT-chefen, fyra enheter: Infrastruktur, IT-service, IT-utveckling och IT Stab. Avdelningen omfattas av totalt cirka 50 medarbetare. Varje enhet har funktionsansvariga som ansvarar för verksamhetssamordning och arbetsledning. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där beslut fattas snabbt, kunskapsnivån är hög och varje individ är viktig.

Enheten IT-utveckling ansvarar för ny- och vidareutveckling, förvaltning och anskaffning av IT-system samt utvecklingsrelaterad infrastruktur. Inom enheten finns en bred kompetens i form av systemutvecklare och inom IT-avdelningen finns arkitekter, kravanalytiker, testare, projektledare samt tekniker.

Som enhetschef för IT-utveckling ansvarar du för att sätta och följa upp mål och uppdrag inom utvecklingsområdet. Ditt fokus är på IT-utveckling med en helhetssyn på IT-avdelningen inom Riksgäldens uppdrag. Du arbetar både med ett kortsiktigt och långsiktigt tidsperspektiv. Genom tydlig kommunikation, coachande förhållningssätt och gott ledarskap planerar och klargör du förväntningarna och målen för dina funktionsansvariga och övriga medarbetare samt följer upp målen inom gruppen. I rollen som enhetschef rapporterar du till IT-chefen och kommer att ingå i IT-avdelningens ledningsgrupp. 

Tjänsten innebär:

  • Personalansvar och ansvar för medarbetares kompetensutveckling
  • Leda och planera utvecklingsarbetet gemensamt med funktionsansvariga
  • Samarbetsansvar med IT-arkitekter, kravanalytiker, testledare, projektledare och IT-tekniker.
  • Ansvar för Riksgäldens utvecklingsplan, samt tids- och resursplanering.
  • Ansvara för verksamhetsplanering, utveckling och målstyrning på en strategisk nivå i samsyn med IT-chef och övriga enhetschefer
  • Samordning gemensamt med IT-chef och övriga enhetschefer
  • Kontinuitetsplanering
  • Omvärldsbevakning

Kompetensprofil och personliga egenskaper
Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning eller motsvarande utbildning som vi bedömer likvärdig. Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet av chef och ledarskap inom IT Utveckling.

Du är prestigelös och mogen i ditt ledarskap och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har också god förmåga att skapa samsyn, främja samarbete och upprätthålla effektiva arbetsrelationer. Du är utvecklingsorienterad, drivande, uthållig, initiativrik och har en helhetssyn liksom förstår att resultat skapas genom delaktighet.

I arbetsgivarrollen känner du dig trygg och har värdegrunderna naturligt med dig i ditt dagliga arbete. Riksgälden är en statlig myndighet och det är av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt och att du kan leda med en hög etisk och moralisk kompass. Som ledare har du erfarenhet av att leda och verka för utveckling av medarbetaren. Det är av stor viktigt att du är lyhörd och respektfull i både relationer och sätt att kommunicera och att du kan anpassa dig till målgruppens behov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som enhetschef för IT-utveckling hos oss behöver du ha ett mycket gott omdöme, vara driven, självgående, strukturerad, lyhörd samt inneha en hög integritet. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Kontakt
Om du har frågor är du välkommen att ringa Ingela Rindå, avdelningschef IT, 08-613 47 25. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 2 april 2018. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens RG 2018/231.

Urvalet av kandidater sker löpande

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Liknande jobb

Liknande jobb