Transdev söker Business Controller

Plats
Stockholm
Annonserat
den 23 mars 2018
Stängs
den 22 april 2018
Kontakta
Anette Skantz
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Transdev

Vi söker dig som vill fortsätta bygga upp och driva en förstklassig Business Control-funktion hos Transdevs största affärsområde, buss. Huvudfokus för rollen är den finansiella planering samt uppföljning och analys av affärsområdets verksamhet samt att proaktivt arbeta med att stärka ekonomisk kontroll och öka den ekonomiska förståelsen inom hela verksamheten.

Som Business Controller får du en mycket affärsnära och viktig roll i Transdevs fortsatta expansion och utveckling. Du rapporterar till Cheif Buisness Controll (CBC). Transdev sitter i Bromma. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Medverka i stängning av månadsbokslutrapportering tillsammans med moderbolagets redovisningsfunktion och CBC.
  • Göra analys och uppföljning av affärsområdets och affärernas resultat, lönsamhet och nyckeltal tillsammans med CBC.
  • Förbättra den ekonomiska förståelsen i verksamheten.
  • Driva budget- och prognosarbete för affärsområdet
  • Stöd och diskussionspartner i såväl strategiska affärsbeslut som operativa verksamhetsbeslut.
  • Förbättra analyser, uppföljning, rutiner och processer ur ett ekonomiskt perspektiv.

I tjänsten ingår även att du har ansvar för flera affärer och även resor i Sverige förekommer.

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en civilekonomexamen eller motsvarande med minst 4 års dokumenterad erfarenhet av redovisning/arbete med analys. Rollen kräver goda kunskaper i Excel och har du erfarenhet från Raindance eller annat ERP system är det meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Svenska och Engelska i så väl tal som skrift. 

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen ser vi att du är driven och affärsinriktad samt har en tydlig vilja att förändra, utveckla och förbättra. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samt motiveras av att leverera hög kvalitet. Vidare är du en person som trivs att arbeta verksamhetsnära och du har en mycket god förmåga att förklara ekonomi och nyckeltal på ett tydligt och pedagogiskt sätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Transdev med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Anette Skantz på 08-407 55 66. Vi tillämpar ett löpande urval, välkommen med din ansökan!

Transdev söker Buisness Controller

Liknande jobb

Liknande jobb