Utbildningsdirektör till MedLearn

Rekryterare
MedLearn
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 mars 2018
Stängs
den 25 april 2018
Kontakta
Lotta Belfrage Palmqvist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

MedLearn är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa. Varje år får omkring 4 000 vuxna elever utbildning på olika nivåer, inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning och yrkeshögskola. MedLearn är en del av Intendia Group som är en av Skandinaviens ledande utbildningskoncerner med verksamhet i Sverige och Norge. Koncernen omfattar tolv starka och självständiga varumärken och varje år utbildas och utvecklas över 40 000 elever och deltagare hos oss. Genom ett växande antal internationella samarbeten och partnerskap finns verksamheten också representerad på många olika platser runt om i världen, till exempel i USA, Australien, Tanzania och Etiopien, utöver ett flertal länder i Europa. Läs mer på medlearn.se och intendiagroup.com.

  
Var med och utveckla ett av Sveriges ledande utbildningsföretag inom vård, omsorg och hälsa  
 

Om rollen
Tre av Intendias bolag och varumärken (MedLearn, Competens och Iris Hadar) samverkar nära varandra och har en gemensam VD och företagsledning. Som Utbildningsdirektör på MedLearn rapporterar du till VD och ingår i Irisgruppens företagsledning. Därtill leder du den egna ledningsgruppen för MedLearn.
Som Utbildningsdirektör har du det yttersta ansvaret för MedLearns verksamhet inklusive budget-, resultat- och personalansvar. Du ägnar dig åt styrning, operativ ledning, fokuserar på kvalitet och effektivitet samt säkerställer goda ekonomiska och verksamhetsmässiga resultat. Tillsammans med din ledningsgrupp driver och deltar du proaktivt i utvecklingen av nya kunduppdrag på både den offentligt finansierade marknaden och på företagsmarknaden. Framåt ligger fokus på kvalitet, operationell effektivitet, ytterligare förstärkning av varumärket samt att säkerställa organisk tillväxt genom återkommande anbudsvinster och vunna avtal. Sammanfattningsvis handlar uppdraget för ny Utbildningsdirektör om att ta detta välfungerande företag till nästa nivå genom att förstå arbetsmarknadens behov och omsätta dessa till ändamålsenliga utbildningar och tjänster i enlighet med MedLearns långsiktiga strategi.

Vi erbjuder en attraktiv och utvecklande företagsledande roll hos ett ledande utbildningsföretag med tillväxtfokus, en aktör som lyckats kombinera sitt historiska arv med en sund affärsmässighet – till nytta för individ och samhälle.
Tjänsten är placerad vid bolagets huvudkontor i centrala Stockholm. Resor inom landet ingår i tjänsten.

Vi söker
Vi söker dig med erfarenhet som verksamhetschef eller motsvarande med budget-, resultat- och personalansvar från en affärsdriven och konkurrensutsatt tjänsteverksamhet med offentlig försäljning i fokus. Vi ser gärna att du har fått denna erfarenhet inom vård- och omsorgssektorn. Därtill är det meriterande, men ej ett krav, med erfarenhet från vuxenutbildningsföretag.

Du har erfarenhet av att leda en tjänsteorganisation och att leda genom andra i en geografiskt utspridd verksamhet i motsvarande storlek. Du är van att fatta exekutiva beslut och att självständigt agera inom ditt mandat. Du har högskoleutbildning. Du är en kvalitets- och resultatinriktad ledare med god förmåga att på ett lyhört sätt engagera och skapa förtroende i verksamheten. Du ser till helheten och har en lösningsorienterad inställning till utmaningar. Du har en stor kommunikativ förmåga och kan beskrivas som en modig person med integritet och förmåga att lyfta andra i ditt ledarskap. Du har ett genuint intresse av att arbeta nära verksamheten. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.

Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Irisgruppen valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor kontakta gärna rekryteringskonsulterna Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373 eller Peter Palmqvist, 0705-708 282.

Ansök senast 15 april 2018 genom att skicka in CV och ansökningsbrev. Urval och intervjuer sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb