Riksgälden söker Kvalificerad jurist

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm
Annonserat
den 28 mars 2018
Stängs
den 20 april 2018
Ref:
2018/184
Kontakta
Ingela Grönquist
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Vill du jobba i finansmarknadens centrum och samtidigt bidra till samhällsnyttan?

Som kvalificerad jurist på enheten Juridik arbetar du med juridiska frågor som spänner över Riksgäldens samtliga verksamhetsområden. I Riksgäldens uppdrag ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering, insättningsgarantin och investerarskyddet. Riksgälden kommer under året också att ta över vissa uppgifter från Strålsäkerhets­myndigheten rörande finansieringsfrågor. Vi söker därför ytterligare en jurist. I din roll som kvalificerad jurist kommer du att arbeta med komplexa och varierande frågor nära verksamheten. Du kommer bl.a. att ge råd och juridiskt stöd till organisationen, bistå med rättsutredningar, remissvar och framtagande av föreskrifter, upprätta avtal samt medverka till att Riksgäldens verksamhet bedrivs rättsenligt.

Vi söker dig som har en jur. kand. samt minst fem års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete på domstol, departement, myndighet, advokatbyrå eller annan verksamhet som vi bedömer som likvärdig. Gedigna kunskaper inom finansiell rätt, offentlig rätt/förvaltningsrätt eller de regelverk som styr de finansiella företagen och de finansiella marknaderna är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, strukturerad, lösningsorienterad och självgående. Du är drivande och kan hantera perioder med högt tempo samtidigt som du är noggrann och kan prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du har en tydlig analytisk förmåga kombinerad med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Arbetet på Riksgälden förutsätter att du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta chefsjuristen Ingela Grönquist, tel. 08-613 46 96 eller HR-partner Sofia Berglund, tel. 08-613 47 76.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Välkommen med din ansökan med CV, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 20 april 2018. Märk ansökan med dnr 2018/184. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen. Urvalet av kandidater sker löpande.

Riksgälden erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Vi spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

Liknande jobb

Liknande jobb