Scania Group Taxes söker kvalificerad controller

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 29 mars 2018
Stängs
den 28 april 2018
Kontakta
Ulriikka Uittomäki
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
Scania expanderar sin skattegrupp och söker nu en erfaren Skattecontroller som kan bidra till att förstärka och utveckla gruppen. Du kommer att vara en del av ett dynamiskt team där du kommer att få arbeta i en intressant miljö, med möjlighet att interagera med den globala Scaniagruppen. Du kommer att ingå i avdelningen Scania Group Taxes and Customs och rapportera direkt till skattechefen.

I din roll kommer du att arbeta nära gruppen Group Financial Reporting med analyser av skatterapporter, skattekonsolidering och skatteeffekterna av bokslut. Du kommer att vara koncernens expert och rådgivare inom skatteredovisningsfrågor och kommer att ha regelbunden kontakt med Scanias skatteexperter och redovisningsekonomer globalt och med vår ägare Volkswagen Group. Under 2018 kommer du att vara delaktig i ett stort projekt för att implementera ett skatteberäknings- och skatterapporteringsverktyg inom Scaniagruppen, varefter du kommer att vara en expertanvändare och ansvara för underhåll och utveckling av verktyget.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleexamen inom ekonomi med cirka fem års erfarenhet av business- eller financial controlling. Du är särskilt intresserad och har erfarenhet av rapportering av skattefrågor. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligt.

Du har även mycket goda kunskaper i Excel och PowerPoint.

Vi söker en driven person som är positiv, lösningsorienterad, kommunikativ och som trivs i en internationell miljö. Vi utgår från att du har en god analytisk förmåga och är en noggrann, strukturerad och resultatinriktad person, som ser till helheten. Du är van att arbeta självständigt som en del av ett större team. Tjänsten innebär många kontakter både internt och externt vilket du trivs bra med.  

Du erbjuds
Är du den vi söker erbjuds du en mycket intressant och utvecklande tjänst i en internationell miljö. Tjänsten är placerad i Södertälje.

Om verksamheten
​Scania är en av världens ledande tillverkare av lastbilar och bussar för tunga transporter samt industri- och marinmotorer. Scania är verksamt i ett hundratal länder och har drygt 44 000 anställda. Koncernen omsätter 119 713 MSEK (2017) och resultatet efter skatt uppgår till 12 434 MSEK (2017). Scania ingår som en del i Volkswagen Truck & Bus.

För frågor kring tjänsten, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Uittomäki per telefon 0766-33 14 40. Välkommen med din ansökan via www.jurek.se snarast då intervjuer sker löpande.

Liknande jobb

Liknande jobb