Prefekt till institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, ref nr 553-2018

Plats
Luleå
Annonserat
den 29 mars 2018
Stängs
den 30 april 2018
Ref:
553-2018
Kontakta
Erik Höglund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid
Verksamhetsområde
Offentlig sektor

Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser har 18 forskningsämnen och 390 medarbetare från ett femtiotal länder. Vid institutionen finns universitetets gruv- bygg- och miljöforskning samlad. Omsättningen är ca 400 mkr med 1/5 utbildning och 4/5 forskning. Institutionen har starka kopplingar till samhälle, näringsliv, internationella nätverk och partners. Med en utmaningsdriven forskning och utbildning fokuserar och kraftsamlar institutionen kring ett antal forsknings- och innovationsområden. Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida https://www.ltu.se/org/sbn.

Vi söker nu en prefekt som ska leda institutionens arbete för att skapa de bästa förutsättningarna för forskning och utbildning.

Arbetsuppgifter
Prefekten är chef för institutionen och har ansvar för verksamhetens resurser, resultat och utveckling. Uppdraget innebär ansvar för att institutionens utbildning och forskning är av hög kvalitet samt för utveckling av en stimulerande och kreativ miljö för anställda och studenter. Vid Luleå tekniska universitet har prefekten en nyckelroll och ingår i universitetets ledning.

Universitetet lägger stor vikt vid ett ledarskap som främjar respekt, öppenhet, samarbete, tillit och ansvar. Prefektens engagemang, skicklighet och ansvar är mycket betydelsefullt för hela universitetets framtida utveckling. I uppdraget ingår att aktivt arbeta för att universitetets vision, strategier och mål uppfylls.

Kvalifikationer
Vi söker en person med starkt engagemang, integritet och beslutsförmåga som kan inspirera och skapa goda relationer till medarbetare och externa intressenter. Förmågan att leda en organisation i ständig utveckling är av stor betydelse. Sökande ska ha lägst doktorsexamen eller motsvarande kompetens, väl dokumenterad erfarenhet av personalledning samt god kunskap om administration och ekonomi. Erfarenheter av att leda, organisera, utveckla och genomföra utbildnings- och forskningsverksamhet förväntas. Goda kunskaper i svenska och engelska är krav

Övrigt
Uppdraget som prefekt är ett heltidsuppdrag som är tidsbegränsat till fyra år med möjlighet till förlängning. För extern sökande erbjuds en tillsvidareanställning i kombination med uppdraget.

Luleå tekniska universitet eftersträvar jämn könsfördelning. Luleå tekniska universitet arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald som bidrar till en kreativ studie- och arbetsmiljö.

Universitetets värdegrunder bygger på respekt, tillit, öppenhet och ansvar.

Information
I denna rekrytering samarbetar vi med Mercuri urval. För mer information kring rekryteringen kontakta gärna Jonas Bengtsson 031-333 52 13, jonas.bengtsson@mercuriurval.com eller Per Anders Nilsson, 0470-70 27 35, peranders.nilsson@mercuriurval.com

För frågor som rör prefektuppdraget kontakta:

Erik Höglund, prorektor, 0920-49 12 15 erik.hoglund@ltu.se

Birgitta Karlberg, administrativ chef vid Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser, 0920-49 1905 birgitta.karlberg@ltu.se

Fackliga företrädare

SACO-S Daina Dagis, 0920-49 3880 Daina.Dagis@ltu.se

OFR-S Lars Frisk, 0920-49 1792, Lars.Frisk@ltu.se

Ansökan
Vi ser helst att du söker befattningen via ansökningsknappen nedan där du bifogar personligt brev, referenser,  samt CV/meritförteckning och kopior av verifierade examensbevis. Var vänlig och märk din ansökan med referensnumret nedan. Ansökan samt examensbevis måste vara skrivna på svenska eller engelska.

Sista ansökningsdag: 2018 04 30

Referensnummer: 553-2018