Sälj- och marknadsansvarig till Swedish Algae Factory

Plats
Göteborg
Annonserat
den 4 april 2018
Stängs
den 22 april 2018
Kontakta
Erik Hjortsjö
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Swedish Algae Factory annonsbild

Sista ansökningsdag 2018-04-22
Jobbkategori: Försäljning
Plats: Göteborg

Nu söker vi dig som vill vara med på en spännande resa och driva bolagets försäljning framåt och till nästa nivå. Du kommer jobba med marknadsföring och försäljning av ett unikt algmaterial. Fokusområden för försäljning av material just nu är hudvård och kosmetik samt test- och demonstrationsprojekt inom till exempel blockering av UV-ljus och ökad effektivitet i solpaneler. I arbetet ingår också långsiktiga strategiska samarbetsprojekt och täta dialoger med potentiella kunder om hur materialet kan ingå i deras produkter.

ARBETSUPPGIFTER OCH ANSVAR:

  • Prospektera och söka upp nya kunder både nationellt och internationellt
  • Konsultativ försäljning till nya och befintliga kunder
  • Skapa och uppdatera marknadsföringsmaterial
  • Representera Swedish Algae Factory på mässor och konferenser
  • Uppföljning av process med befintliga kunder
  • Arbeta med rapporterings- och investeringsunderlag

Vi söker dig med akademisk utbildning inom kemi, biologi, teknik eller liknande. Du har ett intresse för hållbara produkter, miljö- och hälsoaspekter och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av försäljning och marknadsföring av avancerade material/kemiska produkter. Alternativt så har du en bakgrund inom ekonomi eller försäljning/marknad och är tekniskt intresserad. Du trivs med kundkontakter, förhandling och är bekväm med att hålla presentationer för både mindre och större grupper. Vi ser även att du har goda kunskaper i både det svenska och engelska språket.

Om företaget
Swedish Algae Factory är ett prisbelönt uppstartsbolag inom miljöteknik, grundat 2014 med målet att med hjälp av alger vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle. 
Sedan 2016 har bolagets huvudsakliga fokus legat på försäljning av nanoporöst kiselmaterial som bidrar till ett mer cirkulärt ekonomiskt samhälle. I produktionsprocessen av materialet renas även vatten, koldioxid absorberas och en samhällsnyttig organisk biomassa produceras. Detta kiselmaterial är naturligt designat genom över 100 miljoner års evolution för att ta upp synligt ljus effektivt, blockera UV-ljus, samt ta upp och avge kemiska substanser. Materialets förmåga att öka effektiviteten hos solpaneler, samt miljövänligt blockera UV-ljus har bevisats i flera studier. Genom förmågan att ta upp och avge kemiska substanser kan materialet nyttjas som en mer miljövänlig ingrediens inom hudvård och kosmetik. 
Idag har Swedish Algae Factory en pilotanläggning igång i Kungshamn.

Välkommen att ansöka med bifogat CV och personligt brev via www.jerrie.se, absolut senast den 22 april, men gärna omgående. Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. 
Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Erik Hjortsjö på 0762 – 23 70 36.

Liknande jobb

Liknande jobb