Business Manager Sverige - Rockpanal

Rekryterare
Rockpanel
Plats
Stockholm / Göteborg / Malmö
Annonserat
den 4 april 2018
Stängs
den 30 april 2018
Ref:
SE-12989
Kontakta
Karolina Danielson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Driven ledare med starkt intresse för affären.

Position
Som Business Manager får du en möjlighet att bygga upp verksamheten och affären för Rockpanel i Sverige . Du ansvarar för att driva upp försäljning i Sverige genom att rekrytera säljare samt leda och coacha dessa i affären. Till en början förväntas du självständigt bearbeta marknaden för att bygga upp en omsättning och en kundplattform för den svenska marknaden. Rollen erbjuder stor möjlighet till påverkan och utveckling med styrkan att vara en del av ROCKWOOL-koncernen som är långsiktiga i sin tillväxtetablering.

Affären sker primärt genom att bearbeta föreskrivande led – arkitekter, distributörer och byggherrar där du även förväntas ha en god marknadsbevakning av större byggprojekt och vad som händer på den svenska byggmarknaden. Rollen innefattar utbildning och presentationer av Rockpanels produkter för kunder och aktörer för att öka deras kunskap om Rockpanels produkter och dess fördelar.

Initialt kommer du att bearbeta den svenska marknaden självständigt men planerna är att utöka med ytterligare säljare samt innesäljare som du sedermera kommer att ha personalansvar för. Då fokus för affären kommer vara regionen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö, så ser vi att du bör utgå från mellersta eller södra Sverige. Målsättningen är att etablera Rockpanel på marknaden där du kommer ha det övergripande affärs- och marknadsansvaret i Sverige. Du rapporterar till Business Director, Scandinavia, UK & Eastern Europe.

Du har dokumenterad försäljningserfarenhet från liknande bransch, med fördel från försäljning mot föreskrivande led. Din erfarenhet gör att du har ett upparbetat nätverk mot arkitekter och/eller entreprenörer. Du är van vid uppsökande verksamhet och har en hög arbetskapacitet. Du är tävlingsorienterad och drivs av att vinna affärer och projekt. Eftersom säljprocesserna ibland kan vara långa har du även tålamod och uthållighet i affärer. Vidare är du strukturerad och metodisk i ditt arbete, och van vid att planera din dag självständigt. Som person har du lätt för att bygga relationer med nyckelpersoner på olika nivåer.

Du erbjuds möjligheten att få utveckla en ny verksamhet från start, med frihet under ansvar i ett framåtriktat företag där utvecklingsmöjligheterna är stora. Efter din introduktion i företaget kommer du att utgå från ditt hemmakontor.

Låter detta intressant? Välkommen med ansökan, personligt brev och CV, senast den 30 april 2018 via www.mercuriurval.se (Ref.nr SE-12989). Vi behandlar ansökningarna löpande, varför vi gärna ser att du skickar in din ansökan snarast. Frågor besvaras av vår konsult på Mercuri Urval, Karolina Danielson på 070-2141757.

Om företaget
I över 25 år har Rockpanel skapat fasadbeklädnader som är lika vackra och imponerande nu som den dag de avtäcktes. Produkterna ligger i framkant vad gäller att forma nutidens arkitektoniska landskap. Fasadpanelerna är tillverkade i en unik och innovativ process som omvandlar sten till robusta, lättbearbetade och brandskyddade fasadbeklädnader som ger unika fördelar. Rockpanel ingår i ROCKWOOL-koncernen som har verksamhet i över 30 länder.