M2 Retail Group AB söker nu en Chief Financial Officer - CFO

Plats
Rydöbruk
Annonserat
den 5 april 2018
Stängs
den 4 maj 2018
Kontakta
Anne Palmgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Uppdraget som CFO inom M2 Retail Group innebära att du har det övergripande och operativa ansvaret för ekonomistyrningen inom koncernen innefattande koncernredovisning, Business Control och finansiell kontroll. CFO skall säkerställa att M2 Retail Group är väl förberett inför en fortsatt internationell tillväxt avseende de ekonomiska och finansiella processerna. Det kommer även att handla om att bistå i framtagandet av affärsmässiga underlag och analyser inför finansiella och kommersiella beslut. Du utgör ett stöd och ett bollplank för såväl CEO som för gruppens dotterbolags Vd:ar och ekonomifunktioner. Din avdelning består av tre personer. I ditt ansvar ingår bl a att säkerställa processer, metodik och uppföljningsverktyg för att:

  • ta fram koncernens bokslut såväl månads, kvartals och årsbokslut
  • ta fram koncernens årsredovisning
  • ta fram koncerngemensam budget/prognoser
  • ta fram beslutsunderlag för koncernen & styrelsen i finansiella och ekonomiska frågor
  • ansvar för lönsamhetsuppföljning
  • ekonomisk analys och framtagning av koncerngemensamma nyckeltal
  • verka som bollplank och stöd med koncernens samtliga dotterbolags VD:ar
  • samverka med dotterbolagens chefer och medarbetare

CFO ingår i koncernledningen och rapporterar till CEO. CFO deltar i styrelsemöten och är föredragande avseende sina ansvarsområden. Placeringsorten för tjänsten är i Rydöbruk utanför Halmstad.

Den vi söker
För detta uppdrag söker vi dig med erfarenhet från liknande befattning inom projektstyrd verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet från bolag med internationell verksamhet. I grunden är du utbildad inom ekonomi från högskola eller universitet. Du har intresse och förmåga att sätta dig in i verksamheten, genomföra kvalificerade analyser samt koppla ihop siffrorna och verksamheten på ett affärsmässigt sätt. Du har förmåga att tidigt identifiera problem samt vara lösningsorienterad. CFO skall vara ett dagligt bollplank till CEO vilket ställer höga krav på att du är affärsorienterad och har erfarenhet. Att upprätta affärsfokuserade analyser med kvalitet är lika viktigt som att driva den legala redovisningen för bolaget.

Du kommer att arbeta genom och med personerna på ekonomiavdelningarna i M2:s dotterbolag. Dessa behöver ledas, styras och motiveras. I rollen som CFO måste du därför vinnlägga dig om att lära känna dessa personer väl och jobba nära dem i deras dagliga arbete. CFO på M2 måste vara en person som tycker om att vara en del av verksamheten och se det naturligt att arbeta mycket nära verksamheten. Det krävs att du är tydlig, målinriktad, lyssnande och samtidigt kravställande. Du säkerställer M2:s gemensamma arbetssätt avseende rapporteringen i vårt rapporteringssystem och att förståelse och förtroende för våra gemensamma processer och arbetssätt stärks genom att vara tydlig, drivande och stödjande gentemot chefer och ekonomiansvariga i koncernen.

Då uppdraget kräver förmåga att arbeta tillsammans med flera personer i olika länder och att leda dessa i ett gemensamt arbetssätt ställer det ytterst höga krav på din sociala och kommunikativa förmåga. Utöver svenska språket behärskar du engelska både i tal och skrift.

Om företaget
M2 Retail Group AB erbjuder helhetslösningar för globala butiksetableringar, allt från design av butikskoncept till nyckelfärdiga butiker. Med drygt 65 medarbetare och kontor i Sverige, Danmark, Hong Kong, Kina och representation i Korea har vi genomfört ett antal tusen projekt under de senaste 15 åren i mer än 100 länder. Koncernen omsätter för närvarande 180 milj SEK.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22 eller Roger Johansson tfn 0708-81 13 10. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se                    

Välkommen med din ansökan!