Sourcing Director – Toyota Material Handling Manufacturing Sweden

Plats
Mjölby
Annonserat
den 6 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Kontakta
Eva Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsgivare: Toyota Material Handling Manufacturing Sweden Rekryteringsområde: Tjänstemän
Uppdragstyp: Rekrytering
Område: Inköp/Logistik/Logistik
Ort: Mjölby
Platser: 1

Toyota Material Handling

Vill du leda en inköpsorganisation mot framtiden där du får tänka stort? Vi står inför utmaningar med allt mer teknologiskt komplexa produkter. Vi möter nya marknader och vill därför lyfta våra leverantörkontakter till en ännu högre nivå. Nu söker vi en Sourcing Director till vår inköpsorganisation som har ett samlat inköpsvärde på över 3 500 MSEK.

Om tjänsten
Som vår nya Sourcing Director kommer du att ha det yttersta ansvaret för att leda och utveckla hela inköpsverksamheten som består av Category Management, Project & Innovation Management samt China sourcing. Inköpsorganisation består av drygt 35 medarbetare och du kommer ha tre direktrapporterande avdelningschefer. Du får det övergripande ansvaret för att relaterade mål uppnås avseende kvalité, kostnad, leverans. I rollen arbetar du naturligtvis nära Utvecklings-, Logistik- och Kvalitetsfunktionerna och i samarbete med dem bidrar du och din inköpsorganisation till att ständigt utveckla och förbättra företagets övergripande produktutvecklingsprocess.

Som Sourcing Director leder du inköpsfunktionens ledningsgrupp och du ingår även i globala inköpsnätverk inom koncernen. Arbetet är huvudsakligen förlagt till Mjölby men resor både inom Sverige och utomlands förekommer. Du ingår i ledningsgruppen för Toyota Material Handling Manufacturing Sweden och du rapporterar direkt till bolagets VD.

Kvalifikationer
Du har akademisk utbildning, gärna ingenjör eller utbildad inom inköp och/eller internationell ekonomi. Du har många års erfarenhet av inköpsarbete inom industri och tekniskt kvalificerade områden och du är van vid personalansvar. Dina erfarenheter är från ett sammanhang där du hanterat stora affärer i en internationell miljö med höga kundkrav. Du är van att bygga och utveckla organisationer och brinner för ständiga förbättringar. Erfarenhet av arbete med TPS och LEAN är stor fördel. Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift är ett krav.

Som person är du drivande, affärsmässig, målinriktad och har förmågan att leda och prioritera i en komplex och snabbföränderlig tillvaro. Du är en närvarande tydlig, engagerad och entusiasmerande ledare som förhandlar vant och kan förklara pedagogiskt. Vidare har du en god analytisk och logisk förmåga och ett strategiskt tänk. Sammanfattningsvis söker vi en orädd och nytänkande person vad gäller både ledarskap, inköp och organisationsutveckling.

Om arbetsgivaren​
Toyota Material Handling Europe (TMHE) hjälper företag över hela världen att möta dagens materialhanteringsutmaningar. TMHE utvecklar materialhanteringslösningar och erbjuder ett komplett utbud av truckar samt tjänster och lösningar såsom servicekontrakt, uthyrning, begagnade truckar etc. TMHE är verksamt i över 30 länder i Europa med huvudkontor i Mjölby i Sverige, kontor i Bryssel och produktionsenheter i Frankrike, Italien och i Mjölby. TMHE, som har ca 11 000 anställda, ingår i Toyota Material Handling Group (TMHG) som är en del av Toyota Industries Corporation (TICO) – världens ledande leverantör inom materialhantering.

Toyota Material Handling Manufacturing Sweden i Mjölby är nordeuropas största tillverkningsenhet av truckar och har ca 2 200 anställda. Här sker utveckling av morgondagens materialhanteringslösningar med ett tydligt fokus på innovation. Klassisk mekanik samspelar med morgondagens komplexa systemlösningar och mjukvaruintensiva applikationer.

Läs mer om TMHE på www.toyota-forklifts.eu

Ansökan
Vårt erbjudande
Som en del av Toyota Industries Corporation representerar vi ett världsberömt varumärke, välkänt för dess kvalitet som erbjuds av Toyota Production System (TPS). Vi är stolta över vår historia men vi ser också alltid mot framtiden. Det är därför vi älskar teknologi, eftersom det låter oss ta nästa steg inom logistik och tänka stort. Vår företagskultur är baserad på en sund värdegrund som gör det möjligt för våra medarbetare att växa och utvecklas. Du kommer att arbeta i en utvecklande miljö med stort personligt ansvar och med produkter på en hög teknisk nivå.

Varmt välkommen att registrera din ansökan via www.sententiarekrytering.se gärna omgående men senast den 29 april 2018. Frågor besvaras av Eva Andersson, Rekryteringskonsult, Sententia Rekrytering, tfn 0706-15 32 30.