Affärsnära Business Controller till Axel Johnson International

Plats
Göteborg
Annonserat
den 6 april 2018
Stängs
den 5 maj 2018
Ref:
2371
Kontakta
Heidi Bader
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker en affärsnära business controller till Transport Solutions inom Axel Johnson International. Du rapporterar till och arbetar tätt med affärsområdeschefen. Du är baserad på kontoret i Göteborg men förväntas resa en hel del i arbetet, både i Sverige och Europa. 

Tjänsten: 
I rollen som affärsnära business controller är du ansvarig för rapportering och analys av siffror, framtagande av beslutsunderlag och delaktig i beslutsfattande. Tjänsten är bred med mycket adhoc-uppgifter och det finns möjlighet att påverka rollen. Dina arbetsuppgifter består bland annat av: 
• Rapportering och analys av siffrorna till ledning och huvudkontoret i Stockholm 
• Följa upp kostnads- och lönsamhetsutvecklingen av egenutvecklade och producerade produkter 
• Stötta dotterbolagen i ekonomiska frågor 
• Bistå VD:ar och affärsområdechef med analys samt vara delaktig i styrelsearbete i de olika dotterbolagen 
• Företagsanalyser/Due Diligence vid företagsuppköp 
• Företagsanalyser vid fusionsprocesser 
• Vara med på mässor 
• Ta fram marknads- och konkurrentanalyser 
• Leda och driva projekt inom ekonomi & administration, inköp, R&D och marketing 
• Vara kontaktperson och koordinator för de svenska och utländska koncernföretagen i det ekonomiska och finansiella området 
• Arbeta med att ständigt förbättra ekonomiska rutiner och processer inom koncernen

Sammanfattningsvis är det en väldigt bred roll där controller-funktionen bara är en del av arbetet. Anledningen till att vi söker en affärsnära business controller är att fokus även ligger på utvecklingsprojekt med bolagen (inom flera olika områden), förvärvsanalyser, arbete med affärsplaner för bolagen m.m. Du kommer att jobba väldigt nära vår affärsområdeschef och rollen kan delvis anpassas utefter vårt behov och dina önskemål.

Profil: 
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 3 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har förmodligen erfarenhet av liknande arbetsuppgifter hos en större koncern eller som konsult och gärna erfarenhet av produktionsmiljö, företagsförvärv eller inköp. Du talar och skriver både svenska och engelska flytande. 

Du är självständig i din roll och analytisk i ditt sätt. Du är kommunikativ och utåtriktad samt trivs med ett högt arbetstempo. Du har ett öppet sinne och är duktig på att analysera och sammanställa data samt presentera på ett lätt förståeligt sätt. Vi tar för givet att du har ett starkt intresse för verksamheten och att bidra till förbättrad lönsamhet.

Företagspresentation: 
Axel Johnson International är en teknikhandelsgrupp som förvärvar, bygger och utvecklar företag som tillhandahåller produkter och tjänster till industriföretag. Transport Solutions är ett av fyra affärsområden. Bolagen inom Transport Solutions erbjuder innovativa lösningar inom lastsäkring och fordonskomponenter. Företaget omsätter ca 6,6 MDSEK där Transport Solutions motsvarar ca 1,9 MDSEK. 

Axel Johnson International är en del av Axel Johnson-koncernen där även Kicks, Martin & Servera (ägarandel 70%), Novax, Åhléns samt delägda börsnoterade Axfood (ägarandel 50%) och Dustin (ägarandel 25 %) ingår. Axel Johnson AB ägs av Antonia Ax:son Johnson med familj. Totalt inom koncernen är det ca 20 000 anställda. Omsättningen uppgick till ca 72 MSEK i 2016. 

Läs mer om koncernen på http://www.axeljohnson.se/ samt om företaget på http://www.axinter.com/what-we-do/transport-solutions/ och http://www.axinter.com/. 

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval. 

Har du frågor kontakta: 
Heidi Bader hbader@contaplus.se 0709 856 337 
Mattias Larrieu mlarrieu@contaplus.se 0734 166 016.

Liknande jobb

Liknande jobb