CFO till nordiskt miljardbolag inom detaljhandeln - Interim Manager

Rekryterare
Gazella
Plats
Stockholm
Annonserat
den 6 april 2018
Stängs
den 20 april 2018
Ref:
1181
Kontakta
Sverker Nyman
Anställningsform
Visstid
Arbetstid
Heltid

Gazella söker en erfaren CFO till ett klientbolag med kontor i Stockholmsområdet. Till denna tjänst letar vi efter en resultatinriktad och erfaren ledare som tidigare jobbat i en strategisk roll som interim chef för en större ekonomifunktion. Uppdraget innebär ett övergripande ansvar för det operativa arbetet inom såväl controlling som redovisning. Vidare kommer du att ingå i bolagets ledningsgrupp och rapportera till VD, styrelse och ägare. Tjänsten är ett konsultuppdrag på 6–12 månader, med start i början av sommaren, och ingår i Gazellas verksamhet för Interim Management. Vi kommer att intervjua och presentera kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag!

Din utmaning

  • Ansvara för budget- och prognosarbete samt för arbetet kring utvecklingen av affärsorienterade processer för ekonomisk styrning inom organisationen
  • Aktivt delta i ledningsgruppens arbete samt agera bollplank mot andra avdelningar i affärsrelaterade frågor med syfte att utveckla affären
  • Inneha ett övergripande ansvar för det operativa arbetet på ekonomifunktionen
  • Kvalitetssäkra redovisningen samt ansvara för bolagets finansiella, legala och investeringsrapportering

Erfarenhet
Vi söker dig med en akademisk examen i företagsekonomi och med kunskaper inom såväl ekonomistyrning som redovisning. Du har en bred erfarenhet av ekonomirelaterat arbete, med fokus på rapportering, ekonomistyrning och redovisning, samt har vid tidigare tillfällen arbetat som interim chef med personalansvar. Tidigare erfarenhet från stora bolag inom detaljhandel eller annan lagerintensiv verksamhet är starkt meriterande, liksom ett affärsintresse för denna typ av affär. Du är en van användare av Excel och uttrycker dig väl i både tal och skrift, på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Till denna roll söker vi en trygg och erfaren ledare, som får saker och ting gjort på ett effektivt och noggrant sätt. Du är förtroendegivande, bra på att kommunicera och är skicklig på att hantera många olika kontaktytor. Dessutom har du en förmåga att skapa en bra teamkänsla och kan verka för ett gemensamt mål. Vidare har du en förmåga att på ett lyckosamt sätt kombinera övergripande strategisk analys med affärsnära arbete.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Sverker Nyman och Gustav Krieger.

Liknande jobb

Liknande jobb