Financial Controller till Fractal Design

Rekryterare
Fractal Design
Plats
Göteborg
Annonserat
den 9 april 2018
Stängs
den 29 april 2018
Kontakta
Katarina Forslund
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Financial Controller till Fractal Design

Om tjänsten
Som Financial Controller på Fractal Design kommer du bland annat arbeta med koncernredovisning, uppföljning och prognostisering. Det ligger på ditt bord att se till att siffrorna stämmer och att kunna kommunicera ut dem vidare i bolaget i form av KPIer. Du kommer i en kombinerad roll med både redovisning och controlling i fokus. En del i ditt arbete kommer handla om att kommunicera och vidareutveckla hur bokföringen sköts i hela koncernen.

Du kommer att vara övergripande ansvarig för redovisningen i koncernen som består av totalt fyra bolag; ett holdingbolag och ett svenskt AB där man sköter all bokföring inhouse. I de två andra bolagen som är baserade i Taiwan respektive Dallas har man outsourcat redovisningen och du blir ansvarig för att kontrollera och utveckla arbetet med vår redovisningspartner. Till din hjälp finns en ekonomiassistent som tar hand om en stor del av det löpande arbetetI dina arbetsuppgifter ingår även kassaflödesanalyser, månadsbokslut med extra fokus kvartalsvis, diverse enklare HR-uppgifter och dylikt. Du kommer dessutom aktivt arbeta tillsammans med CFO i diverse projekt såsom transferprispolicy anpassning till GDPR och andra ad hoc projekt. Vi har även påbörjat ett implementeringsprojekt av ett nytt ERP-system, Microsoft NAV, som du kommer vara högst delaktig i. 

Vem söker vi? 
Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från koncernredovisning och som har arbetat med hela redovisningsflödet samt bokslut tidigare. Vi tror att du har en bakgrund inom revision eller kanske som redovisnings / ekonomiansvarig på ett mindre bolag som, utöver redovisningsarbetet, vill ta ett större grepp kring det efterföljande arbetet inom controlling. 

Det är meriterande om du har erfarenhet från byte av affärssystem och vi ser att du har arbetat i något av de större systemen på marknaden, gärna Microsoft Navision. Du har god IT-vana och trivs i en mindre organisation som präglas av entreprenörsanda och ansvarstagande. Goda kunskaper i Officepaketet med fokus på Excel är ett krav. 

Som person är du ödmjuk, driven och lösningsorienterad. Du tycker om att skapa ordning och kommer gärna med förbättringsförslag tillsammans med förmågan att driva igenom förslag på egen hand. Flytande svenska och engelska är ett krav. I den här rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Om företaget
Fractal Design är en ledande aktör inom utveckling och försäljning av chassin, fläktar, kylsystem och strömförsörjning av gamingdatorer. Genom att erbjuda högkvalitativa produkter med god funktionalitet och ett unikt formspråk har bolaget etablerat en stark marknadsposition internationellt och byggt ett respekterat varumärke. 

Sedan starten 2010 har bolaget vuxit snabbt med ett flertal Gasell-utmärkelser. Idag omsätter Fractal Design ca 275 miljoner kronor och säljer årligen över 400 000 chassin på över 40 marknader. 

Övrigt 
Vi ser gärna att du kan påbörja din anställning redan i vår/sommar men tar hänsyn till uppsägningstid. 

Din ansökan 
I denna rekrytering samarbetar vi med SJR.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande så tveka inte utan skicka in din ansökan redan idag, dock senast den 29 april 2018. För att söka tjänsten går du in på www.sjr.se. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

För frågor kontakta ansvarig rekryteringskonsult Katarina Forslund på telefon: 031-333 54 82.

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb