Business Controller till Coop Inköp & Kategori

Rekryterare
Coop
Plats
Stockholm
Annonserat
den 9 april 2018
Stängs
den 8 maj 2018
Kontakta
Martin Andersson
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Coop - Den goda kraften i svensk dagligvaruhandel 

Med cirka 650 butiker i Sverige och 3,4 miljoner medlemmar är Coop Sveriges enda medlemsägda matkedja. Varje dag arbetar Coop för att göra vardagen bättre för dig och din familj. 

Se även www.coop.se

Till vårt huvudkontor i Solna söker vi nu en driven och ambitiös Business Controller inom affärsområdet Inköp & Kategori. Du fungerar som business partner åt Coops Inköp & Kategorifunktion. Du kommer att vara ansvarig Business Controller för kategori Torra Varor och tillsammans med Kategorichef och affärsansvariga utveckla Coops Inköp & Kategorierbjudanden för att driva trafik och öka lönsamheten i butikerna. Dessutom kommer du att tillsammans med teamets fyra andra business controllers spela en mycket viktig roll för att utveckla processerna inom Inköp & Kategorifunktionen med fokus på ekonomiska och finansiella styrverktyg.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Ansvara för budgetprocess, månadsanalyser och rapportering för Torra Varor
  • Vara bollplank till Kategorichef Torra Varor och stötta och utmana affärsansvariga i ekonomiska styrningsfrågor. Stort fokus på aktiviteter för att driva trafik och öka lönsamheten i butik.
  • Stötta med business case och beslutsunderlag i strategiska frågor
  • Utveckla gemensamma metoder, modeller och styrverktyg tillsammans med övriga business controllers inom Inköp & Kategori.

Vem är du?
Du har en civilekonomexamen eller motsvarande samt minst fem års erfarenhet som business controller, managementkonsult eller liknande roll. För att lyckas i rollen som Business Controller på Coop har du erfarenhet av att driva projekt, utveckla processer och förmågan att analysera, jämföra och tolka fakta. Har du erfarenhet från Inköp & Kategori, gärna inom en konsumentorienterad industri som exempelvis dagligvaruhandel, är det meriterande men inget krav.

Vi söker dig som har stor egen drivkraft och energi att kunna agera självständigt och proaktivt. Som person är du affärsinriktad och analytisk men för att lyckas i rollen är det också viktigt att du trivs i en föränderlig miljö med förmågan att hantera och driva flertal processer samtidigt.

Din ansökan
Vill du bli en del av Coop? Välkommen med din ansökan via www.boardtalk.se. Frågor om tjänsten besvaras av Martin Andersson (070-5731010) och Anna Hultkrantz (073 8343320). Urval och intervjuer sker löpande varför vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. 
Välkommen med din ansökan!

Inom Coop värdesätter vi de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

I detaljhandelsdrivande KF-koncernen är Coop kärnverksamheten. Inom företaget finns även en rad andra verksamheter och starka varumärken inom bland annat media, fastigheter och finans. Coop har idag 656 butiker runt om i Sverige och är Sveriges enda kooperativa matbutikskedja. Det betyder att det är du, tillsammans med 3,4 miljoner andra medlemmar, som äger Coop via den konsumentförening du är medlem i. Läs mer på www.coop.se. och följ oss gärna på Facebook: Jobba på Coop och på Linkedin: Coop Sverige.

Liknande jobb

Liknande jobb