VD / AD till Europrofil

Rekryterare
Europrofil AB
Plats
Nora, Örebro
Annonserat
den 11 april 2018
Stängs
den 25 april 2018
Ref:
SE-12952
Kontakta
Carl Pauly
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Försäljningsinriktad ledare med erfarenhet från producerande verksamhet

Europrofil tillhörande den danska industrikoncernen IAI söker nu efter en VD/AD som ska ansvara för både den Svenska och Norska verksamheten. VD/ADs uppgift blir att leda ett framgångsrikt bolag med fokus på affären.

Position
Europrofil står inför en spännande utvecklingsresa och söker nu en VD / AD. I rollen som VD / AD för Europrofil ansvarar du både för den Svenska och Norska verksamheten som båda ingår i den danska industrikoncernen IAI. Som marknadsledande aktör inom sitt segment levererar Europrofil varje dag stålprofiler till kunder inom byggindustrin via bygghandel, grossist och entreprenad. VD / ADs uppgift blir att leda ett framgångsrikt bolag så att affären fortsätter att utvecklas positivt; det genom att leda bolaget så att man på ett flexibelt, effektivt och lönsamt sätt kan möta dagens kunder och dess framtida behov.

Uppdraget för VD / AD är att stärka bolagets position som marknadsledande inom stålprofiler för byggindustrin. Det övergripande ansvaret är att leda verksamheterna i linje med koncernens övergripande strategi. Det innebär bland annat fokus på tillväxt, att utveckla affären för koncernens verksamheter i Sverige och Norge i balans med marknadens behov och krav. Målsättningen att kunderna ska fortsätta uppleva att Europrofil levererar i tid, har hög kvalitet samt är innovativa och affärsmässiga. Att förstå och kunna balansera affär, produktion, supply och kvalitetsfrågor med lönsam tillväxt blir nyckeln. Tjänsten innefattar ett totalt personalansvar på 80 medarbetare.

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning och gedigen ledarerfarenhet. Du har ansvarat för en verksamhet med både produktion och försäljning. Du ska även ha dokumenterade goda resultat när det kommer till att utveckla verksamheter genom fokus på affär och kvalificerad försäljning. Meriterande är att ha arbetat i en internationell miljö, rapporterat till och lett verksamheter cross-boarder samt ha förståelsen för att driva affär genom återförsäljare eller grossist. Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Vi erbjuder dig möjlighet att arbeta i ett internationellt bolag som är marknadsledande specialister på lätta byggsystem i stål. Företagets leveransskicklighet, välfungerande supply-chain och produktutvecklingsförmåga gör dem till en unik och innovativ partner på marknaden.

Tjänsten utgår från huvudkontoret i Nora med tillkommande reser till kunder samt det kontoret i Norge.

Låter det som en intressant utmaning? Välkommen med ditt CV och personliga brev snarast, dock senast den 25/4 via www.mercuriurval.com (ref.nr SE-12952). Vid frågor kontakta Carl Pauly på 019 – 19 68 06.

Om företaget
Europrofil grundades 1970 i Norge och 1982 bildades den svenska delen av företaget. Europrofil är den ledande leverantören av stålprofiler för byggindustrin i Norden. Företaget tillverkar egna profiler och ger, tillsammans med effektiva logistiklösningar, mycket hög flexibilitet i förhållande till kundens behov. Företagets goda kunnande om stål såväl som det praktiska arbetet på en byggarbetsplats säkerställer även att kunden får relevanta råd för sitt byggprojekt.