Controller Private Equity & Real Estate till snabbväxande Coeli

Rekryterare
Coeli
Plats
Stockholm
Annonserat
den 11 april 2018
Stängs
den 10 maj 2018
Ref:
2230
Kontakta
Johan Zethrin
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Gazella rekryterar nu en Controller till en tjänst med inriktning mot Private Equity och fastighetsfonder med placering på Coelis kontor i centrala Stockholm. Coeli är en av Sveriges mest snabbväxande aktörer inom kapitalförvaltning och förmögenhetsrådgivning. I denna spännande, utmanande och breda tjänst kommer du att rapportera till gruppens CFO samtidigt som du arbetar tätt tillsammans med övriga på finansavdelningen samt förvaltarna och VD för closed-end-fonderna. I rollen kommer du att sköta översynen av den interna och externa ekonomiska rapporteringen, budget- och prognosarbete samt analys av bolagen och fastigheterna. Vi kommer att intervjua kandidater löpande och ber dig därför att skicka in ditt CV redan idag.

Dina ansvarsområden

  • Ansvara för ekonomisk rapportering, både intern och extern för PE- och fastighetsbolagen
  • Vara delaktig i utvecklingen av nya produkter, prospektarbete samt due diligence
  • Sköta och driva budgetarbete samt den finansiella uppföljningen i samtliga bolag
  • Upprätta och leverera kvartals- samt årsrapporter till styrelse och ledning
  • Ansvara för rapportering till finansinspektionen, skatteverket samt övriga myndighetsrapporter
  • Delta i och förbättra arbetet rörande business control för övriga delar inom Asset Management
  • Löpande kontakt med extern redovisningsbyrå med ansvar för all löpande bokföring

Erfarenhet
Vi söker dig med akademisk examen inom företagsekonomi eller motsvarande och minst fem års erfarenhet av arbete med controlling och redovisning. Vi söker efter en person med intresse för fondförvaltning som har erfarenhet från fastighetsbranschen. Även arbete inom finansbranschen eller på publika bolag är meriterande, men inget krav. Du uttrycker dig väl i både svenska och engelska, i såväl muntlig som skriftlig kommunikation, samt är en van användare av Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, driven, utåtriktad och som trivs med att arbeta i en dynamisk miljö. Du har en god slutledningsförmåga och har lätt för att förstå komplexa flöden. Som person är du prestigelös, strukturerad och initiativrik vilket gör dig framgångsrik i arbetet att föreslå och utveckla rutiner och processer på din arbetsplats. Vi vill träffa en kommunikativ person som har lätt att knyta nya kontakter.

Coeli
Coeli är en svensk kapitalförvaltare med inriktning på aktivt förvaltade fonder. Förvaltarteamen är specialister på fonder inom aktier, räntor, hedge, fastigheter och private equity. Coeli är en snabbt växande aktör som idag förvaltar mer än 15 miljarder kronor åt både professionella och privata investerare. Förutom kapitalförvaltning erbjuder Coeli också tjänster inom förmögenhetsförvaltning såsom experthjälp inom familje- och skattejuridik, pensioner och försäkringar. Coeli har funnits sedan 1994 och är idag ett företag med cirka 70 anställda. Vi finns representerade med kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro.

Gazella
Gazella arbetar med rekrytering och konsultlösningar inom områdena redovisning, ekonomi- & affärsstyrning, finans och risk & compliance. Gazella erbjuder en snabb, flexibel och preciserad konsult- och rekryteringstjänst. Genom vår strävan efter att hela tiden förbättra den tjänst som erbjuds till både kandidater och klienter, utvecklar vi branschen framåt.

Ansökan
Är det dig vi söker? Ansök via knappen nedan! Ansvariga kontaktpersoner är Madelene Steinert och Johan Zethrin.

Liknande jobb

Liknande jobb