Junior medarbetare till avdelningen Penningtvätt

Plats
Stockholm
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 2 maj 2018
Ref:
1013
Kontakta
Christian Lynne Wandt
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Som junior medarbetare på avdelningen Penningtvätt arbetar du med att granska hur de finansiella företagen hanterar riskerna för att utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism. Avdelningen ansvarar också för vissa uppgifter enligt EU:s sanktionsförordningar.

Du ingår vanligtvis i en undersökningsgrupp där du arbetar tillsammans med erfarna medarbetare och sammanställer, granskar och analyserar material relaterat till tillsyn, regelverksfrågor och hur ändrade regler ska implementeras i vår tillsyn. Rollen innebär därmed en unik möjlighet att fördjupa sig i regelverket om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism, ur ett myndighetsperspektiv.

Du kommer att ha tät kontakt med bolagen under tillsyn, branschorganisationer och även kollegor på andra myndigheter, såväl nationella som internationella. Exempelvis har avdelningen kontinuerlig kontakt med Finansdepartementet, Utrikesdepartementet samt Polismyndigheten och andra brottsbekämpande myndigheter. Du samarbetar också mycket internt, både inom den egna gruppen och med andra avdelningar på Finansinspektionen (FI).

Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik eller ekonomi samt ett stort intresse för den finansiella sektorn med särskilt fokus på penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor. Vi ser gärna att du har något års relevant erfarenhet, exempelvis av arbete relaterat till penningtvätts- och terrorismfinansieringsfrågor, vid myndighet eller på revisionsbyrå.

Som person är du analytisk, självgående och bidrar med gott samarbete. Du är även tydlig, initiativtagande samt strukturerad och du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta avdelningschef Christian Lynne Wandt på 08-408 987 37 eller christian.lynnewandt@fi.se

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 2 maj 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar drygt 450 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb