Ekonomichef till tillverkande industriföretag

Rekryterare
Contaplus
Plats
Göteborg
Annonserat
den 12 april 2018
Stängs
den 25 april 2018
Ref:
2374
Kontakta
Mattias Larrieu
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Contaplus söker nu för kunds räkning en ekonomichef till ett spännande bolag i utvecklingsfas! Företaget är beläget 25 minuter utanför Göteborg och ingår i en internationell koncern.

Tjänsten
I rollen som ekonomichef kommer du att ansvara för den nordiska verksamhetens ekonomi och administration samt ha övergripande IT-ansvar. Du har personalansvar för 2 personer, medverkar i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD. 

Som ekonomichef ansvarar du för bokslut samt rapportering månads-, kvartals- och årsvis. Du kommer att utveckla rutiner och se över effektiviteten inom ekonomiområdet. Du förväntas även i viss utsträckning vara operativ i det dagliga arbetet, vilket innebär att du vid behov kan komma att delta i arbetet gällande löpande redovisning, deklarationer och momsredovisning. 

Du kommer att analysera, följa upp verksamheten samt komma med förslag till förbättring av bolagets lönsamhet. Med andra ord arbetar du aktivt med ekonomistyrningen och ansvarar även för att utveckla, effektivisera och följa upp budgetprocessen.

Profil och personlighet:
Du är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års relevant arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av att arbeta på ett internationellt, gärna tillverkande, bolag. Du kanske arbetar som kvalificerad controller, revisor eller redovisningschef och vill ta steget till att bli ekonomichef.

Vi söker dig som har drivit igenom förändringsarbeten och trivs med rollen att kontinuerligt arbeta med effektiviseringar av processer och rutiner. Du är van vid att arbeta verksamhetsinriktat och att stötta ledningen med ekonomiska underlag. Du uttrycker dig obehindrat i engelska, både i tal och i skrift. Talar du dessutom tyska är det meriterande. Företaget står inför en SAP-implementation så erfarenhet av affärssystemet och/eller implementation är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person - det vill säga en kreativ, prestigelös och engagerad person som är beredd att arbeta både högt och lågt. Du kommer att ges relativt fria händer att styra arbetet på ekonomiavdelningen varför vi värdesätter egenskaper som initiativförmåga, drivkraft och ett dynamiskt förhållningssätt.

Den person vi söker kommer att ha starkt fokus på verksamheten och utveckling av den, därför sätter vi stort värde på din analytiska förmåga.

Välkommen in med din ansökan (CV och personligt brev) snarast då vi arbetar med löpande urval.

Har du frågor kontakta:
Mattias Larrieu mlarrieu@contaplus.se 0734-166016

Liknande jobb

Liknande jobb