Affärscontroller till Euromaint

Rekryterare
Euromaint
Plats
Stockholm
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 12 maj 2018
Kontakta
Sara Borgeström
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Affärscontroller till Euromaint

Söker du en bred och affärsnära controllerroll med många kontaktytor? Vill du bidra med ditt skarpa sinne för verksamhets- och lönsamhetsanalys samtidigt som du får utlopp för dina projektledaregenskaper? Då kan detta vara tjänsten för dig! 

Till Euromaints Business Control funktion, bestående av sex personer, söker vi nu en erfaren Affärscontroller. Funktionen skall skapa förutsättningar för en enkel och förståelig verksamhetsstyrning samt vara ett stöd till verksamheten inom ekonomi. Du kommer att ansvara för affärsområde Gods men en omsättning på ca 300 miljoner. Du ingår i affärsenhetens ledning och arbetet sker i nära samarbete med affärsenhetschef, underhållschef, kontraktschef och verkstadschef. Du rapporterar till CFO och har en nära samverkan med övriga controllers inom bolaget.  

Ansvarsområden och arbetsuppgifter 

  • Analyser av verksamheten utifrån ett affärsenhets-, kontrakts- och verkstadsperspektiv
  • Kritiskt granska och analysera affärsenhetens resultat- och balansräkningsutveckling genom att jämföra budget mot prognos, redovisa avvikelser samt föreslå korrigerande åtgärder som i syfte att förbättra resultatet
  • Säkerställa att nyckeltal är korrekta och publiceras
  • Ansvar för utformning, styrning, kvalitetssäkring och sammanställning avseende budget, prognoser och affärsplaner inom affärsområdet
  • Tillsammans med bolagets redovisningsavdelning tillse korrekta underlag till boksluten
  • Delta och driva projektarbete
  • Upprätta ekonomiska delar (kostnader, intäkter, resultat etc) av månadsrapporter och andra begärda ekonomirapporter
  • Analysera och kritiskt granska investeringsansökningar samt verka för förbättring av investeringsunderlag

Din bakgrund
Vi söker dig som är utbildad civilekonom/-ingenjör med ca 5-10 års arbetslivserfarenhet varav minst tre års erfarenhet från ekonomistyrning. Vi ser gärna att du arbetat inom tillverkande verksamhet och du har med fördel även erfarenhet från redovisning/revision. Detta i kombination med ett affärssinne och goda systemkunskaper (BI-verktyg, databashantering etc) är goda förutsättningar för att lyckas i rollen. Det är även positivt om du har erfarenhet av att genomföra förändringar och driva projekt.

Som person kännetecknas du av ett starkt engagemang för ditt arbete, du är ansvarstagande och målmedveten. Vidare bör du vara analytisk utan att tappa helhetsperspektivet. Du är pedagogisk och har en förmåga att kommunicera på ett enkelt och tydligt sätt.

Stämmer mycket av detta in på dig? Välkommen med din ansökan! 

I denna rekrytering samarbetar Euromaint med SJR. Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig skicka in din ansökan snarast. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Du söker tjänsten via www.sjr.se. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sara Borgeström på 08-407 55 12.  

Om Euromaint
Euromaint erbjuder kvalificerat tekniskt underhåll som tillgodoser kundernas behov av väl fungerande fordonsflottor. Bolagets tjänster och produkter säkrar tillförlitligheten och livslängden för spårburna fordon såsom godsvagnar och passagerartåg samt lok och arbetsmaskiner. Verksamheten bedrivs genom ett nät av 20 verkstäder från Luleå i norr till Malmö i söder och på Euromaint arbetar många av Sveriges främsta specialister inom underhåll av järnvägsfordon. Euromaint har en omsättning på drygt 1 500 MSEK och cirka 1 000 medarbetare (2017). Euromaint ägs av private equity-fonden SSVP, som rådges och förvaltas av Orlando Nordics AB. Läs mer på www.euromaint.com

Liknande jobb

Liknande jobb