Scania

Controller till HR Analytics & Business Control

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 13 april 2018
Stängs
den 24 april 2018
Ref:
20177999
Kontakta
Daniel Eije
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du en driven person som söker ett utvecklande arbete där du får vara med och påverka? Scania och Corporate HR befinner sig i en period av flera spännande förändringar. För en tid sedan centraliserades Controllers inom Corporate HR på Scania till en gemensam avdelning, HR Analytics & Business Control som består av sju personer. Vår avdelning står därmed mitt i en utvecklande resa där stort fokus läggs på att harmonisera arbetssättet inom gruppen för att ytterligare stärka leveranserna. Samtidigt som vi vill fortsätta arbeta verksamhetsnära ser vi fördelarna med att kunna ta hjälp av varandra och harmonisera vårt arbete på ett sätt som gynnar våra roller och organisationen. Det innebär att du i den här rollen både får möjligheten att jobba självständigt med eget ansvar för dina områden samtidigt som du har tryggheten och glädjen av att ingå i ett team där vi tillsammans utvecklar och förbättrar våra gemensamma processer. Nu söker vi en Controller för en viktig roll med ansvar och mandat att driva frågor inom området

Arbetsuppgifter

  • Ansvar för prognos- och investeringsprocessen.
  • Bokslut, rapportering och analys av utfall.
  • Utveckla och underhålla standards inom området
  • Delta i projekt etc.

Som Controller är du medlem i kundområdets ledningsgrupp och ansvarar för att stödja ledningsgruppen med analyser, kalkyler och uppföljning. Du rapporterar till chefen för HR Analytics & Business Control och är placerad i Södertälje, ditt kundområde kommer att vara Scania Service Management.

Du blir en viktig del av Scania - Scanias framgångar bygger till stor del på våra kärnvärden och sätt att arbeta, särskilt åtagandet om ständig förbättring och våra ledningssystem. Tillsammans utgör dessa tillgångar "The Scania Way" och grunden för Scanias företagskultur. Detta ger Scania en stark ledarposition i en värld som alltmer kräver säkra, hållbara och effektiva transportsystem. Scanias kärnvärden definierar vår kultur, läs mer om dem på vår hemsida Scanias kärnvärden.

Din profil
Vi söker dig som har en högskoleutbildning med ekonomisk inriktning samt några års erfarenhet av arbete inom området.

I rollen behöver du vara självständig och drivande samt klara av att arbete mot givna deadlines. Du behöver även vara strukturerad i ditt arbete och kunna hantera flera leveranser parallellt. Då du kommer ha kundområden och kontakt med många kollegor och partners är det viktigt att du är serviceorienterad. Du har även goda Excel kunskaper.

För att passa in hos oss söker vi dig som bidrar till gruppsammanhållningen på ett positivt sätt genom arbetsglädje och engagemang. Tillsammans tar vi oss an alla svåra utmaningar!

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information
Kontakta gärna Daniel Eije, Head of HR Analytics & Business Control på 08-553 529 23.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Gör din ansökan via http://www.scania.com/group/en/available-positions/ för att vi ska få korrekta uppgifter. I de fall det uppstår problem med att registrera din ansökan på scania.com så kan du maila din ansökan till kandidatbokning@scania.com
OBS! Ange Scanias Job Id 20177999 i ämnesraden. Bifoga ditt CV, personligt brev samt relevanta betygskopior (endast i word eller pdf-fomat). Vi behöver också ditt fullständiga namn, adress, e-post och mobilnummer för att kunna registrera din ansökan. Ofullständiga mailansökningar kommer vi ej kunna hantera.

Titel: Controller till HR Analytics & Business Control

Verksamhetsområde: Ekonomi/Finans

Stad: Sodertalje

Sista ansökningsdatum: 2018-04-24

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb