Senior Business Controller till SHH Bostad

Rekryterare
Svenska Hyreshus
Plats
Stockholm
Annonserat
den 19 april 2018
Stängs
den 18 maj 2018
Kontakta
Gustav Emthén
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Rollen som Business Controller är ny hos SHH och syftar till att öka transparensen och förståelsen för koncernens lönsamhet samt att arbeta med företagets långsiktiga strategi. Du kommer att arbeta nära med CFO och verksamheten att utveckla rutiner och processer kring ekonomistyrningen.

Vi tror att du är civilekonom eller motsvarande och har gedigen erfarenhet från liknande roller alternativt revision. Du har bevisad erfarenhet av att leverera under stort eget ansvar. Du har ett pedagogiskt och kommunikativt förhållningssätt och trivs i en snabbfotad organisation. Du har mycket goda kunskaper i Excel, Word samt PowerPoint.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Analysera och följa upp pågående byggprojekt
  • Kvartals- och årsvis uppföljning, analys och rapportering av koncernens utfall
  • Upprätta och följa upp koncernövergripande budget och prognos
  • Driva utvecklingsprojekt inom ekonomiorganisationen

Tjänsten är placerad på SHH Bostads kontor i centrala Stockholm och du kommer att rapportera till CFO.

Om företaget
SHH Bostad är ett rikstäckande bostadsutvecklingsbolag som erbjuder mycket boende för pengarna. Verksamheten omfattar hela kedjan från förvärv av mark, projektering, produktion, samt försäljning av bostadsrätter och hyresfastigheter. Målet är att erbjuda bra boende till bra pris, utan att tumma på kvalitets- och miljönormer. Sedan SHH grundades 2010 har bolaget färdigställt och sålt närmare 1 000 prisvärda hyres- samt bostadsrätter över hela Sverige. Per den 31 december 2017 uppgick den totala projektportföljen till 3 666 bostäder varav 555 under produktion och 3 111 byggrätter. SHH har en stark finansiell ställning och uppvisar god lönsamhet. Omsättningen 2017 uppgick till 836 mkr med ett rörelseresultat om 48 mkr och ett resultat efter skatt om 32 mkr. Per den sista december 2017 uppgick det egna kapitalet till 427 mkr och soliditeten till 39%.

Kontaktperson
Gustav Emthén
Rekryteringskonsult
0767-835590
gustav.emthen@futurevalue.se

Liknande jobb

Liknande jobb