Manager Regional Sales

Rekryterare
SICK
Plats
Stockholms län, Västmanlands län, Örebro län, Uppsala län, Södermanlands län
Annonserat
den 23 april 2018
Stängs
den 13 maj 2018
Kontakta
Anna Arborelius
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Är du vår nya Manager Regional Sales som strategiskt och taktiskt leder vår organisation mot våra tillväxtmål?

Vi söker en affärsdriven och coachande Manager Regional Sales som ska leda och utveckla en organisation med sju regionala säljare runtom i Sverige.

Din profil
Du ingår i ledningsgruppen för SICK och medverkar till det strategiska tillväxtarbetet genom t ex företagsövergripande projekt samt är med och driver den förändring som krävs. Du ska leda, coacha och följa upp din personal utifrån mål och resultat vilket bl. a innebär att sätta lång- samt kortsiktiga planer för säljorganisationen utifrån företagets strategi. Du deltar i och stödjer försäljningsarbetet genom samresor och besök ute hos kund efter behov. För att nå långsiktig framgång är det viktigt att identifiera nya affärsmöjligheter hos både befintliga och nya kunder. Arbetet innebär frekvent resande inom Sverige men också resor till Tyskland.

Vi ser att du har ett långsiktigt perspektiv i ditt arbete och trivs med blandningen av operativt och strategiskt arbete. För att lyckas i rollen lägger vi stor vikt vid att du är en prestationsinriktad och målorienterad person med mycket energi. Du är drivande, ledande och följer upp ditt arbete systematiskt.

Kvalifikationer
Vi söker dig med dokumenterad erfarenhet av att leda en säljorganisation till framgång och vi ser gärna att du har en gymnasieteknisk eller högre utbildning i botten. Du har erfarenhet av en internationell företagsmiljö och du har god förståelse för teknik och teknisk försäljning. Arbetet kräver mycket god kunskap i engelska i både tal och skrift. Vi söker en ledare med ett coachande förhållningssätt som får med sig sin personal mot företagets mål. Du har tidigare erfarenhet från ledningsgruppsarbete och är van vid att se till företaget som helhet.

Om företaget
SICK AB och SICK AS ingår i koncernen SICK som grundades 1946. Med ca 8000 anställda och en global verksamhet är vi idag en världsledande tillverkare av sensorer, säkerhetssystem och produkter för automatisk identifiering. Vårt primära marknadsfokus ligger i Europa. Vi är idag 65 anställda med en omsättning på ca 300 miljoner SEK. Vår verksamhet är idag indelad i affärsområdena Factory Automation, Logistics Automation och Process Automation. SICK har ett stort produktutbud med egen utveckling och klassas som marknadsledande på sensorer. SICK är under kraftig tillväxt med bibehållen lönsamhet.

Kontakt
För mer information, kontakta gärna chefsrekryteringskonsult Anna Arborelius 072-537 50 11 på Experis. Välkommen med din ansökan snarast och senast 2018-05-13