Human Capital

Ekonomichef till produktionsbolaget FremantleMedia

Rekryterare
Human Capital
Plats
Stockholm
Annonserat
den 24 april 2018
Stängs
den 23 maj 2018
Ref:
MH/1534
Kontakta
Max Hedgren
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

FremantleMedia söker nu en kommunikativ och prestigelös Ekonomichef till sitt framgångsrika team. Bolaget ligger bakom några av Sveriges mest välkända tv-produktioner; Idol, Bonde Söker fru och Talang. Som Ekonomichef ansvarar du för att leda ekonomifunktionen och kommer vara högst delaktig i att sätta och implementera företagsstrategin genom att ta ansvar för alla ekonomiska aspekter i verksamheten. Du kommer arbeta i nära samarbete med projektledarna för alla produktioner vilket innebär ett utmanande och utvecklande arbete med höga krav på fokus, struktur och flexibilitet.

FremantleMedia ingår i Europas största koncern inom television och radiosändningar, RTL Group, och det förekommer en del resor till huvudkontoret. Du kommer arbeta nära VD för FremantleMedia i Sverige med tjänsten placerad på Gärdet i Stockholm.

Din utmaning 

 • Ledning av ekonomiavdelningens arbete och strategi framåt samt rapportering av bolagets resultat och budget till koncernens huvudkontor i London
 • Ansvarig för bolagets koncernredovisning, budgetering och prognoser
 • Upprättande av kvartalsrapportering, årsbokslut och årsredovisning
 • Säkerställa att all rapportering till moderbolaget RTL Group och FM Group levereras i tid och med kvalitet.
 • Personalansvar för en ekonomiassistent, vilket innefattar kvalitetssäkring av den löpande redovisningen.
 • Utveckla och driva processförbättring i syfte att automatisera och effektivisera interna ekonomiska processer samt ansvar för andra koncernövergripande ekonomirelaterade projekt som pensionsavtal, försäkringsavtal samt vissa IT-och HR-relaterade frågor.

Din bakgrund 

 • Ekonomiutbildning från universitet/högskola eller motsvarande
 • Erfarenhet från media- eller reklambranschen är meriterande
 • Flytande tal och skrift i svenska och engelska
 • Mycket goda systemkunskaper, gärna inom SAP samt mycket god användare av Excel.
 • Vad gäller personlighet har du en god kommunikativ förmåga, är prestigelös, analytisk och trivs i en kreativ och internationell atmosfär.

Din ansökan:
Vill du bli en del av FremantleMedia? Skicka då gärna ditt CV i Word-format med referens MH/1534 redan idag för att vara delaktig i processen då intervjuer sker löpande. För mer information om tjänsten vänligen kontakta Max Hedgren & Linnea Jahnson på 08-546 99 260

Om FremantleMedia
FremantleMedia är en av de största internationella skaparna och producenterna av tv-underhållning i världen, med ledande prime time drama, seriedrama, underhållning och faktaprogram i cirka 40 länder. FremantleMedia har produktionskontor i över 20 länder över hela världen och erbjuder lokalt försäljnings- och produktionsstöd för sina internationella TV-märken. Man har också särskild kompetens inom utveckling och förvärv av nya format över hela världen för produktion i lokala områden.

FremantleMedia ägs av RTL-koncernen, Europas största TV- och radiosändningsföretag, med intressen i 31 TV-kanaler och 30 radiostationer i tio europeiska länder. År 2016 omsatte FremantleMedia 1,5 miljarder euro, och moderbolaget RTL Group omsatte samma år 6,2 miljarder euro.

Liknande jobb

Liknande jobb