Bolagsjurist till Midroc

Rekryterare
Midroc
Plats
Stockholm
Annonserat
den 25 april 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Kontakta
Anousheh Abuhamzeh
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Arbetsbeskrivning
I rollen som bolagsjurist hos Midroc kommer du att arbeta brett med affärsjuridisk rådgivning med fokus på allmän bolagsrätt, dataskyddsfrågor, kommersiell avtalsrätt, offentlig upphandling och entreprenadrätt. Du kommer att agera rådgivare till verksamheten i de olika bolagen samt till koncernledningen, vilket innebär en verksamhetsnära roll där du blir en integrerad del i affärsprocesserna. Vidare kommer du ha ett övergripande ansvar för bolagsrättsliga frågor/corporate governance i förhållande till samtliga Midrocs bolag. Du kommer även ha ett särskilt ansvar för dataskyddsfrågor inom koncernen, innefattande bland annat säkerställande av efterlevnad av den europeiska dataskyddsförordningen och övrig integritetsskyddslagstiftning. I denna del kommer du att ha en oberoende roll och rapportera direkt till Midroc Europe-gruppens ledning. Det innebär att du måste kunna arbeta självständigt, men då tjänsten är nyinrättad kommer du också ges stora möjligheter att själv påverka och utveckla ditt arbetssätt.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen och cirka 3-5 års yrkeserfarenhet. Vi tror att du har erfarenhet av att arbeta med för tjänsten aktuella frågeställningar på advokatbyrå, annan internationell koncern och/eller liknande. Det är meriterande med kunskaper inom allmän bolagsrätt, dataskyddsfrågor samt entreprenadrättsliga spörsmål. Det viktigaste är dock dina personliga egenskaper, en grundläggande god juridisk förståelse och metod samt en vilja att arbeta med de relevanta frågeställningarna.

Du kommer bli del av ett dedikerat team av jurister som med varierande bakgrund och ansvarsområden inom koncernen jobbar för att säkerställa att Midroc i alla delar lever upp till kraven på en ansvarsfull, professionell och engagerad affärspartner. Då verksamheten är diversifierad ställs stora krav på din vilja och förmåga att självständigt och med ett kommersiellt angreppssätt ta dig an nya och bitvis utmanande legala frågeställningar utan att göra avkall på integriteten hos skicklig jurist.

Som person är du affärsmässig med ett kommersiellt fokus och god integritet. Du trivs med ett bitvis högt tempo. Du arbetar självständigt med god initiativförmåga och har förmåga att identifiera och fokusera på de materiella frågeställningarna. Vidare är du prestigelös och besitter en mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Det svenska och engelska språket behärskar du mycket väl i både tal och skrift. Ytterligare språk är meriterande.

Då tjänsten är nyinrättad är möjligheten att påverka och utforma din egen arbetssituation god för rätt person.

Du erbjuds
Midroc ska bidra till en bättre framtid, och det kan bara ske med engagerade medarbetare. Vi kan erbjuda dig en utvecklande och omväxlande roll i en prestigelös miljö med korta beslutsvägar där du som medarbetare, dina idéer och din utveckling värdesätts. Du blir en del av en dynamisk organisation med högt tempo och utmanande arbetsuppgifter. Tjänsten är placerad i Solna, Stockholm men i tjänsten ingår ett visst mått av resor, huvudsakligen inom Sverige.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Midroc med Jurek Rekrytering och bemanning och vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anousheh Abuhamzeh på anousheh@jurek.se alternativt 0766-33 14 42. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten
Vi på Midroc tror på att göra saker tillsammans. Och faktum är att det är grunden i hela vår verksamhet. Det är inte på egen hand, utan tillsammans, som vi kan utveckla, förändra och förbättra. Midroc Europe är en heltäckande partner inom områdena fastighet, bygg, industri och miljö. Vårt mål är att stärka kundens konkurrenskraft och att genom hållbara lösningar och nytänkande vara med och bidra till en bättre framtid. Verksamheten är internationell med Sverige som utgångspunkt. Vi är 3600 medarbetare och under 2017 omsatte vi 6,7 miljarder kronor. Läs mer på: www.midroc.se

Område:
Stockholm
Stockholms län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Anousheh Abuhamzeh
0766-33 14 42

Liknande jobb

Liknande jobb