Siemens söker bolagsjurist

Rekryterare
Siemens
Plats
Finspång
Annonserat
den 26 april 2018
Stängs
den 25 maj 2018
Kontakta
Helena Woodcock
Kategori
Juridik
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Vi söker nu en bolagsjurist! Siemens juristavdelning servar alla Siemensbolag i Sverige och leds av vår Chefsjurist för Sverige och Norden. Juristavdelningen består av tio bolagsjurister varav fem är placerade i Solna och fem är placerade i Finspång. Du kommer att ingå i det team som är placerat i Finspång och kommer huvudsakligen att stötta verksamheten på Siemens Industrial Turbomachinery AB.

Arbetsuppgifter
Som bolagsjurist hos oss kommer du att i en internationell miljö arbeta brett med bolagets affärsjuridik i nära samarbete med affärsledning och kollegor i övriga delar av världen för att säkerställa att verksamheten får ett korrekt och effektivt affärsjuridiskt stöd. Du kommer arbeta med att säkerställa en effektiv legal riskhantering i verksamhetens affärsuppgörelser där du granskar och utformar avtal samt deltar vid förhandlingar med kunder och affärspartners för bästa möjliga affärsvillkor för Siemens. Som jurist bidrar du med din kunskap till verksamheten och dina kollegor för att höja organisationens kunskap inom affärsjuridik.

Vem är du?
Vi söker dig som har en juristexamen samt några års affärsjuridisk erfarenhet som bolagsjurist eller från advokatbyrå. Vi värdesätter en stark inre drivkraft och affärsorientering. Förmågan att kommunicera och bygga relationer är en tydlig framgångsfaktor i denna roll. Då du kommer att agera som en expert och rådgivare är det viktigt att du som person är strukturerad och har lätt att fatta beslut och kommunicera dessa till andra. Du behärskar svenska och engelska språket såväl i tal som skrift och har god vana av att nyttja IT-stöd i ditt arbete.

Du erbjuds
Siemens är en inspirerande arbetsplats som genomsyras av öppenhet, flexibilitet och ansvarstagande. Vi hjälper och stöttar varandra till framgång! Som bolagsjurist får du en unik möjlighet att arbeta i en av världens bästa juristavdelningar med 1400 bolagsjurister i över 80 länder.

Vi erbjuder dig ett spännande, utvecklande och självständigt arbete. Du får arbeta med marknadsledande produkter och system med hög kvalité och anpassad teknik. Vi ansvarar för att du får en grundlig introduktion av företaget, våra produkter och kunder.

På Siemens finns en uttalad och väl etablerad policy som stödjer mångfald på arbetsplatsen. Vi erbjuder samma möjligheter till alla och vi ser mångfald som en tillgång, eftersom skiftande bakgrund och livserfarenhet bland medarbetarna höjer dynamiken i gruppen. Mångfald ökar möjligheterna att se saker från olika sidor och hitta nya, innovativa lösningar på problem.

Din ansökan
I denna rekrytering samarbetar Siemens med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du därför välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se. Då urvalsprocessen sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.

Om verksamheten
Siemens är ett globalt företag som arbetar med innovativa lösningar för intelligent infrastruktur, hållbar energiteknik, effektiv produktion samt hälso- och sjukvård genom elektrifiering, automation och digitalisering. I Sverige har Siemens funnits sedan 1883 och har cirka 4500 medarbetare på ett 40 tal orter med huvudkontor i Solna.

Siemens Industrial Turbomachinery AB i Finspång har cirka 2750 medarbetare och är en av Siemens största arbetsplatser i Sverige.  I Finspång utvecklas, tillverkas och levereras avancerade gasturbiner för kraftgenerering, drivning av kompressorer och pumpar samt offshoreapplikationer till kunder i hela världen. Bolaget har även en omfattande serviceorganisation som täcker alla produkter som levererats sedan verksamheten grundandes 1913. För mer information hänvisas till www.sit-ab.se

Område:
Finspång
Östergötlands län

Anställning: 
Tillsvidare, Heltid

Kontakt:
Helena Woodcock
0733-10 95 85