Chef Property & Projects PostNord

Rekryterare
PostNord
Plats
Stockholm
Annonserat
den 26 april 2018
Stängs
den 24 maj 2018
Ref:
3792251216
Kontakta
Vanessa Personne
Anställningsform
Tillsvidare
Arbetstid
Heltid

Chef Property & Projects
PostNord real estate annonsbild
PostNord satsar på tillväxt och befinner sig i en mycket spännande utvecklingsfas och söker nu en person som vill vara med och leda avdelningen Property & Projects under affärsområdet Real Estate. Vi söker dig med goda ledaregenskaper som drivs av samverkan och verksamhetsutveckling.

Tjänsten

Som Chef Property & Projects får du en central och strategisk roll i den nordiska koncernen.  
Ditt uppdrag är att ansvara för organisationen som tillgodoser kärnverksamheten med lämpliga lokaler och terminaler. Genom Corporate Real Estate skapar vi strategiska förutsättningar för koncernens mål och aktiviteter. I din roll leder och fördelar du arbetet inom ditt team som består av fyra hyresförhandlare och tio projektledare i Sverige och Danmark. Det förekommer en del resor inom Norden i tjänsten och du utgår från PostNords moderna kontor i Solna. 

Som Chef Property & Projects kommer du att samarbeta mycket med respektive landsorganisationer samt avdelningarna för Facililty Management och Management och Controlling. Du kommer även sitta i ledningsgruppen för Real Estate. 

Huvudsakliga ansvarsområden

 • Övergripande ansvar för att leda och styra avdelningen och skapa ändamålsenliga lokaler för kärnverksamheten
 • Samordna etablering utifrån verksamhetens behov och ledningens strategi
 • Affärs- och verksamhetsplanering
 • Personal- och resultatansvar för din avdelning
 • Medverka vid större förhandlingar
 • Delaktig i utvecklingsarbetet och genomförandet av framtida infrastrukturprojekt inom PostNord
 • Aktivt delta i koncernövergripande styrgrupper
 • Medverka i nätverk internt såväl som externt

Kvalifikationer

 • Erfarenhet inom fastighetsbranschen och eller logistikbranschen
 • Kunskap inom kommersiella hyresavtal och hyresförhandling
 • Erfarenhet av att leda specialister med gott resultat
 • Erfarenhet av upphandling och att arbeta i projektform
 • Du behärskar svenska och engelska väl både muntligt och skriftligt
 • Erfarenhet av att arbeta nordiskt är en merit
 • Erfarenhet av förändringsledning är meriterande

Personliga egenskaper
I denna strategiska roll söker vi en naturlig ledare som har förmågan att skapa engagemang bland medarbetarna såväl som resultat för verksamheten. Du driver självständigt dina processer framåt och leder dina medarbetare mot uppsatta mål. Du drivs av att samverka och att hitta bra och långsiktiga affärsmöjligheter. I denna centrala roll har du många kontaktytor internt såväl som externt vilket förutsätter att du har en god samarbetsförmåga, personlig mognad samt gott omdöme. Andra egenskaper vi värderar högt är din uthållighet samt stabilitet – du är lugn och kontrollerad i stressituationer samt förblir motiverad och effektiv.

Om PostNord Real Estate
PostNord Real Estate har huvudansvaret för att tillhandahålla lämpliga och kostnadseffektiva anläggningar för kärnverksamheten, ge miljömedvetna fastighetslösningar och hantera PostNord koncernens fastighetsbestånd.

Real Estate är ansvarig för övergripande strategier, principer, metoder och processer inom lokaler och egendom området samt Facility Management.

PostNord Real Estate är organiserad i tre divisioner: Property & Projects, Management & Controlling och Facility Management.

Du erbjuds
I denna strategiska roll erbjuds du ett spännande arbete i en koncern som präglas av samarbete och öppenhet. Utveckling och förnyelse av verksamheten sker kontinuerligt och du får vara med och påverka och bidra till PostNords utveckling. 

Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten.

Fackliga kontaktpersoner, se www.postnord.com/fackliga

Om PostNord
PostNord erbjuder kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Koncernen hade 2017 en omsättning på drygt 37 miljarder SEK och cirka 31 000 medarbetare. Moderbolaget är ett svenskt publikt bolag med koncernkontor i Solna. Besök oss gärna på PostNord.com

Ansökan
Om du tycker att tjänsten som Head of Property & Projects passar väl in på dina kvalifikationer och på hur du vill arbeta, skicka din ansökan snarast, dock senast den 2018-05-24. I denna rekrytering samarbetar PostNord med Fasticon Kompetens AB.

För att söka tjänsten, registrera din CV på www.fasticonjobb.se och bifoga ett personligt brev. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Har du frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Vanessa Personne på vanessa.personne@fasticonkompetens.se eller på 0723-89 99 72.

Liknande jobb

Liknande jobb